VakVerhalen: #1 Lucas & Wilco

Of het nu heggen knippen, bomen snoeien of grasmaaien is: Wilco en Lucas draaien hun hand er niet voor om. “We werken in het groenonderhoud bij allerlei klanten. Hotels, energiebedrijven en zelfs op de stormbanen van de Politie!”

Lucas kwam 2,5 jaar geleden als Leerling Hovenier (BBL) bij Verheij in dienst. “Op school krijg ik weinig praktijklessen. Daarom is het fijn dat ik de kneepjes van het vak bij Verheij leer. Ik mag zelf van alles proberen en krijg ook veel tips. We herhalen de werkzaamheden vaak, zodat ik het goed onder de knie krijg.”

Wilco, voorman groenonderhoud, begeleidt Lucas. “Ik vind het belangrijk dat een leerling wíl leren. Daar word ik zelf ook enthousiast van. Toen ik 10 jaar geleden begon had ik weinig ervaring, maar ik ben er wel vol voor gegaan. Nu ben ik zelf voorman en kan ik mijn ervaring weer doorgeven. Bij Verheij staan we altijd open voor eigen ideeën en ambitie. Daarom is doorgroeien écht mogelijk!”

“Ik vind het ook mooi om het bedrijf echt verder te helpen. Daarom houd ik innovaties in het groen goed in de gaten en denk ik na over hoe we slimmer kunnen werken. Ook test ik regelmatig nieuwe machines. We hebben al prachtig modern materieel, maar willen altijd dat stapje extra zetten.”

Wat is het mooiste werk? “Het bladseizoen is wel erg bijzonder”, vindt Wilco. “Als je blad geruimd hebt, ziet het er zo netjes uit! Zichtwerk, daar houd ik van.” Lucas vindt bomen snoeien en bomen planten het mooiste van het groenvak. “Daarom ben ik pas ook gestart met een opleiding tot boomverzorger. Deze winter kan ik dat vak bij Verheij mooi in de praktijk brengen!”

 

Geplaatst op 9 november 2020

Naar alle blogs