Effecten van groen op leerlingen

Uit diverse onderzoeken blijkt de waarde van groen voor kinderen. In groene buurten spelen kinderen meer buiten. Op een groen schoolplein spelen ze langer en creatiever. Ook zorgt tijd doorbrengen in een groene omgeving voor een hogere concentratie bij complexere taken. Groen stimuleert en geeft rust tegelijk. 

Schoolplein aanleggen of vernieuwen

Misschien heeft uw schoolplein een groene boost nodig. U zoekt meer schaduw bijvoorbeeld. Of u wilt gaan werken met lessen in kleine moestuinen. Verheij helpt u graag van dromen naar daden. Wij weten door ervaring welke oplossingen voor natuurlijk spelen werken in de praktijk. We zetten ons graag samen met u in voor de ontwikkeling van kinderen met behulp van de groene omgeving. 

De groene invloed reikt verder dan het schoolplein.

Integraal onderhoud rondom de school

Om de veiligheid en de uitstraling van uw terrein op peil te houden is geregeld onderhoud nodig. Bomen bieden schaduw, maar hebben ook verzorging nodig. Onkruid laat zich al snel zien in het voorjaar. Bloemen bloeien, maar moeten ook aandacht krijgen. Verheij pakt dit integraal aan: van onkruidbestrijding en boomverzorging tot straatwerk en gladheidsbestrijding. We verzorgen integraal onderhoud, volgens een vaste frequentie of ‘op beeld’. 

Grip op uw locaties met GeoGreen

Als koepelorganisatie wilt u bij alle scholen een oogje in het zeil houden. In onze app GeoGreen heeft u real-time inzichtelijk waar onderhoud plaatsvindt, wat de planning is en of er meldingen zijn over de terreinen. En dit over al uw locaties. Dat noemen wij grip op groen met GeoGreen. U kunt ook zelf actief deelnemen aan het platform. Constateert u een gevaarlijke situatie? Meld deze in GeoGreen en de voorman van Verheij is direct op de hoogte.  

Duurzaamheid en wateroverlast

Klimaatverandering raakt ook het schoolplein. Wist u dat het op een tegelplein tot tien graden warmer aanvoelt dan in een groene omgeving? Met meer hete dagen dan ooit zijn schaduw en groen op het plein een must.  

Wateroverlast door hevige buien kunt u grotendeels voorkomen door stenen te vervangen voor groen. Het groen vormt een waterbuffer. Zo stroomt niet al het regenwater ineens het overbelaste riool in. Uiteraard weten wij ook dat een schoolplein niet helemaal zonder tegels kan. Daarom kom we samen met u tot een slim plan, waarin we functioneel vergroenen 

Rode zonnehoed bij Stadlander, close-up.

Besteed aandacht aan biodiversiteit

De nieuwe generatie groeit op in een tijd waarin bijen uitsterven, vlindersoorten in hun voortbestaan bedreigd worden en sommige plantensoorten niet meer in het wild voorkomen. Als onderwijsinstelling kunt u de kinderen bewust maken van hun rol en houding ten opzichte van de natuur. Zaai bloemenmengsels, plaats een insectenhotel en besteed aandacht aan planten, bloemen, vogels en insecten. Zo reikt de groene invloed van uw school verder dan het schoolplein. Onze experts geven u graag advies of een gastles waarin uw kinderen actief aan de slag gaan!  

Daarom Verheij

Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in allerlei sectoren. Graag graag we de samenwerking met u aan!

  1. Grip op groen

    U houdt te allen tijde het overzicht over onderhoud, meldingen en planning.

  2. Veiligheid

    Onze aandacht voor veiligheid geeft u de grootst mogelijke zekerheid.

  3. Snelheid

    U schakelt snel met uw vaste contactpersoon, bij al uw projecten.

Over Verheij