Boomonderhoud en veiligheid

Bomen zijn belangrijk voor mensen, maar kunnen ook voor onveilige situaties zorgen. Overhangende takken zijn bijvoorbeeld hinderlijk voor verkeer. In een storm kunnen takken afbreken of kan zelfs de hele boom omvallen. Om dit te voorkomen is het belangrijk de boom zo goed mogelijk te verzorgen. Bijvoorbeeld door ziektes te bestrijden en dode takken te verwijderen. Een boom in topconditie kan een stootje hebben.

Medewerkers van Verheij gaan soms letterlijk 'de boom in'.
Met eigen materieel kan Verheij gespecialiseerde boomverzorging uitvoeren.

Nette uitstraling door boomverzorging en snoei

Bomen zijn blikvangers. Voor een verzorgde uitstraling van uw buitenruimte is het goed om uw bomen in vorm te houden. Afhankelijk van de soort kan dit met verschillende snoeibeurten. Bij de ene soort is snoeien in de zomer het beste, bij een andere soort juist de wintersnoei. Onze boomspecialisten weten precies wat voor uw boom het beste is. 

Boomziekten voorkomen en bestrijden

Helaas worden bomen soms ziek. Essentaksterfte, de eikenprocessierups en de iepenziekte zijn bekende kwalen onder bomen. Allemaal hebben ze hun eigen manier van verspreiding. Ziet u iets vreemds aan uw boom? Het zou een ziekte kunnen zijn. Het is zaak om in dit soort situaties snel te handelen, zeker als er nog andere bomen van dezelfde soort in de buurt staan. Schakel ons in, dan controleren we de boom op ziektes. We adviseren u over de bestrijding van de ziekte. Daarna zetten we ons advies graag om in actie.  

Boomveiligheidscontrole (VTA)

De boomveiligheidscontrole (ook wel visual tree assessmentis een onderzoek op basis van de uiterlijke kenmerken van de boom. Onze gecertificeerde medewerkers letten op alle details van de boom om eventuele ziektes of afwijkingen op te sporen. Denk bijvoorbeeld aan vlekken op de bast of bladeren, groeigedrag en andere ‘lichaamstaal’. Als we hier afwijkingen vinden, is soms een verder onderzoek nodig. De boomveiligheidscontrole levert u veel inzicht op. In ons rapport vindt u onze risico-inschattingen en richtlijnen voor de verzorging van de boom op korte en langere termijn. U heeft alle informatie digitaal inzichtelijk.  

Soorten boomverzorging

Bomen aanplanten

Wilt u nieuwe bomen planten als natuurcompensatie of bij de aanleg van nieuwe buitenruimte? Onze bomenverzorgers gaan hiermee aan de slag. Waar en in welke grondsoort komt de boom te staan? Hoeveel ruimte heeft de boom om te groeien? Krijgt de boom voldoende water? Dit zijn maar enkele vragen die een boomverzorger eerst zal willen beantwoorden voordat de boom de grond in gaat. Indien nodig verankeren we de boom, zodat deze recht blijft staan gedurende de groei. Bij het aanplanten van meerdere bomen adviseren we altijd om diverse soorten te planten. Dit bevordert de biodiversiteit én voorkomt grootschalige verspreiding van boomziektes.  

Bomen verplaatsen of herplanten 

Soms moet een boom wijken voor iets anders. Als de boom behouden kan worden door deze ergens anders te planten, raden we dit vrijwel altijd aan. We werken met specialistisch materieel om de boom en de wortels zo veel mogelijk intact te houden. Met de juiste zorg zal de boom ook op zijn nieuwe plek snel weer stralen!  

Bomen verwijderen 

Om allerlei redenen kan het nodig zijn een boom te verwijderen. Een veel voorkomende reden is dat er gevaar ontstaat door de boom, bijvoorbeeld door ouderdom of stormschade. Om de schade van vallende takken of zelfs het omvallen van de boom te voorkomen, rooien we de boom. Dit doen we veilig en vakkundig, met de juiste apparatuur. Ook op lastig bereikbare plekken kunnen wij goed uit de voeten. We vinden altijd een oplossing! 

Bij veel van onze klanten is boomverzorging een deel van het integraal onderhoudspakket. Voordeel hiervan is dat we er op tijd bij zijn als er ziektes of gevaarlijke situaties optreden. Wilt u ook al uw groenvragen onderbrengen bij één partij? Bekijk onze expertise Integraal groenonderhoud 

Daarom Verheij

Samenwerken met Verheij betekent ontzorging. We hebben alles onder één dak, van boomadvies tot boomverzorging.

  1. Ontzorging

    U rekent op ons, geen zorgen over het groen.

  2. Snelheid

    U schakelt snel met uw vaste contactpersoon, bij al uw projecten.

  3. Familiebedrijf 

    Korte lijnen, no-nonsense, hoge kwaliteit: daar kunt u op rekenen 

Ons verhaal