Waarom is een groen ziekenhuis belangrijk?

U doet alles voor de best mogelijke zorg. Zo doen wij alles om uw groen perfect te verzorgen. Van onderhoud aan de gastvrije groene entree tot het bijhouden van de bomen waarop uw patiënten uitkijken. Diverse onderzoeken tonen aan dat een groene omgeving positieve effecten heeft op het immuunsysteem. Daarnaast dalen de bloeddruk en cortisolwaarden. Patiënten die uitkijken op groen, herstellen sneller en kunnen met minder pijnstilling toe. Reden genoeg voor een groene boost in en om uw locatie(s).

Healing environment en de groene omgeving

Uw pand is gericht op het faciliteren van herstel. Maakt u daarbij al gebruik van de ‘healing environment’-principes? Het bevorderen van het welzijn van uw bezoekers, patiënten en medewerkers kan door diverse elementen als natuur, daglicht, frisse lucht en stilte. In de stress van het ziekenhuis is groen een oase. Onze vakmensen denken graag met u mee over het vergroenen van uw buitenruimte 

Biodiversiteit en klimaatadaptatie

De positieve effecten van groen zijn groter dan enkel de patiëntbeleving. Met uw groene omgeving draagt u bij aan biodiversiteit en klimaatadaptatie. Zomers worden heter, buien heviger en droge periodes langer. Hierdoor is het steeds belangrijker om voldoende schaduw te creëren en grote hoeveelheden neerslag in de tuin te kunnen verwerken. Bij het ontwerp en de aanleg van nieuw groen geven we ook graag ecologisch advies. Zo bent u verzekerd van een toekomstbestendige tuin.

Bomen voor de entree van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

“De medewerkers van Verheij voelen zich verantwoordelijk voor het groen alsof het hun eigen tuin is. Daarnaast zijn ze netjes en correct in de omgang. Dat is erg belangrijk in een ziekenhuis!”

Huig Snel Facilitair Manager Lees het verhaal

Integraal groenonderhoud

Groen leeft, daarom heeft het regelmatig aandacht nodig. Verheij pakt dat graag integraal aan: onkruidbestrijding, hagen knippenboomverzorging en alles wat nog meer nodig is in één pakket. Onze vakmensen leren uw locatie kennen en gaan efficiënt te werk door verschillende werkzaamheden te combineren. Met goed groenonderhoud blijft de buitenruimte schoon, veilig en representatief. Naast de groenwerkzaamheden verzorgen we ook gladheidsbestrijding, zodat uw locatie altijd veilig bereikbaar blijft. 

Bomen voor de entree van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
Bomen voor de entree van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
Een veilige entree is belangrijk voor een ziekenhuis.
Een veilige entree is belangrijk voor een ziekenhuis.

Ontwerp, aanleg en renovatie 

Heeft uw buitenruimte een update nodig? Of is het groen rond de nieuwbouw nog niet ingevuld? Onze tekenaars maken graag een ontwerp voor u. Soms kunnen we materialen uit de oude tuin hergebruiken, we denken circulair. We komen graag kijken op uw locatie. Liefst betrekken we bij het ontwerpproces ook de gebruikers, bijvoorbeeld personeel of de patiëntenvereniging. Zo worden we samen verantwoordelijk voor de tuin.  

Daarom Verheij

Met meer dan 35 jaar ervaring in het groen, haalt u een goede partner in huis. We mochten al voor diverse ziekenhuizen het groen aanleggen en onderhouden.

  1. Korte lijnen

    Eén contactpersoon is aanspreekpunt voor al uw projecten.

  2. Representatief

    Onze medewerkers dragen bij aan een professionele en gastvrije uitstraling van uw locaties.

  3. Alles in één

    Wij zijn uw integrale partner voor alles in de buitenruimte.