Het kind staat centraal

In de kinderopvang draait het om de kinderen. De omgeving, de materialen en de interacties zijn erop gericht om hen te prikkelen en nieuwe dingen te leren. Zo ook de buitenruimte. Frisse lucht alleen is al goed, maar een groene tuin is nog beter! Wat dacht u van een slingertouw, een wilgentunnel of een natuurlijke zandbak?  

Allerlei elementen in de tuin dagen uit om te ontdekken en te leren op het eigen niveau van het kind. Omdat de buitenruimte door verschillende groepen wordt gebruikt, houden we rekening met de verschillende leeftijden. Dan is het voor onze kleinsten ook fijn om in de tuin te zijn.  

Buitenspelen op stenen of in groen

Uit onderzoek blijkt dat kinderen in een versteende omgeving ander gedrag vertonen dan in een groene buitenruimte. Op steen gaan ze voetballen, rennen of rondhangen. In een groene omgeving daarentegen spelen ze langer aan één stuk door, maken ze gebruik van de hele omgeving én vertonen ze meer verschillend speelgedrag. Ze komen meer toe aan fantasierijk spel en gaan meer op ontdekking. Alle reden om groen toe te voegen in de tuin.  

Groen heeft naast spelcreativiteit ook andere voordelen. Zo nemen angst en stress af in een groene omgeving. Ook draagt groen bij aan een betere concentratie. Zelfs pestgedrag lijkt door een planten- en bomenrijke omgeving te verminderen. Kortom: groen is goed op alle fronten. 

Klant aan het woord
Het project bij SWK Groep wordt uitgevoerd met gebruik van GeoGreen.

"Het is erg fijn dat Verheij werkt met vaste teams. Helemaal op de scholen waar we specialistische zorg aanbieden. Voor deze kinderen is het fijn als ook de hovenier een bekend gezicht heeft."

Carla de Jongh SWKGroep Lees het verhaal

Groen beheersbaar houden

Een groene tuin vraagt meer aandacht dan een tegelplein. Daarom maken wij voor uw kinderdagverblijf graag een efficiënt plan voor jaarrond onderhoud. Zo weet u precies waar u op kunt rekenen en heeft u geen omkijken naar de buitenruimte. Onze vakmensen hebben veel ervaring in het onderhouden van tuinen bij kinderdagverblijven en scholen. Wij zorgen we er met ons integraal onderhoud voor dat u en de kleintjes jarenlang van de tuin kunnen blijven genieten. 

Ontwerp, aanleg en integraal onderhoud

Gaat u nieuwe locaties openen? Of is de huidige tuin aan een renovatie toe? We denken graag met u mee vanaf het begin. Soms kunnen we elementen uit de oude tuin behouden, die nemen we dan mee in het nieuwe ontwerp. Voor de aanleg zetten we diverse specialisten in, maar voor u is er tijdens de hele klus én daarna één aanspreekpunt.  

Ook bij kleine ingrepen en renovaties zijn we u graag van dienst. Denk aan het monteren van een schaduwdoek (onmisbaar in de zomer!), het vervangen van verouderde speeltoestellen of het aanleggen van een moestuin.  

Ik wil een schaduwdoek laten ophangen

Wilt u gesteld staan voor hete zomers en uw kinderdagverblijf voorzien van een of meerdere schaduwdoeken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Jacob Verheij Groenadviseur
Medewerkers van Verheij werken de informatie in GeoGreen bij.
Medewerkers van Verheij werken de informatie in GeoGreen bij.
Digitaal groenbeheer met GeoGreen.
Digitaal groenbeheer met GeoGreen.

Grip op groen met GeoGreen

Heeft u meerdere locaties in beheer? Dan is het soms een uitdaging om inzicht te houden in het groen en de onderhoudsstatus. Met onze GIS-app GeoGreen is dit verleden tijd. U ziet real-time waar onze vakmensen aan het werk zijn. Na afronding van de werkzaamheden krijgt u foto’s van het eindresultaat. Signaleren we iets dat uw aandacht behoeft? U ziet gelijk een melding. Planningen, kaarten en nog veel meer vindt u allemaal in deze app. Nieuwsgierig?  

Het team van Verheij bij een kinderdagverblijf van SWK Groep.
Daarom Verheij

Onze vakmensen verzorgen uw buitenruimte vakkundig. Zodat de kinderen vrij en veilig kunnen spelen.

  1. Veiligheid

    Onze aandacht voor veiligheid geeft u de grootst mogelijke zekerheid.

  2. Grip op groen

    U houdt te allen tijde het overzicht over onderhoud, meldingen en planning.

  3. Van aanleg tot zomersnoei

    Verheij is uw integrale groenpartner; u schakelt met één vast aanspreekpunt.