Van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing

Verheij maakt in het onkruidbeheer een slimme combinatie van de milieuvriendelijke methoden. Onkruid is echter nooit helemaal weg bij bestrijding met deze duurzame methoden. Daarom spreken we tegenwoordig liever van onkruidbeheersing: uw terrein ziet er netjes uit doordat we het onkruid onder controle hebben. 

Hotspots en sensoren

Daarnaast richten we het project zo efficiënt mogelijk in. Bijvoorbeeld door het bepalen van hotspots, de plekken waar onkruid snel groeit. Hiervoor werken we bijvoorbeeld met slimme sensoren. Ook voeren we graag de informatie over uw terrein in onze GIS-oplossing GeoGreen in. Zo kunnen we de routes efficiënt plannen en bent u altijd op de hoogte van de status van uw groenbeheer. We verzorgen de onkruidbeheersing op beeldkwaliteit of volgens een afgesproken frequentie.  

Onkruidstrijding met heet water in Gemeente Zuidplas.
Onkruidstrijding met heet water in Gemeente Zuidplas.
Ook vegen en borstelen met elektrisch en duurzaam materieel is onderdeel van de onkruidbestrijding.
Vegen en borstelen met duurzaam materieel als onkruidbestrijding.

Onkruidbestrijding van de toekomst

Verheij ontwikkelde de afgelopen jaren haar eigen milieuvriendelijke methodiek voor onkruidbestrijding en blijft deze verder verfijnen. Deze aanpak bestaat uit een combinatie van hete lucht, heet water, maaien, borstelen en vegen. Onze werkwijze noemen we H2O-onkruidbeheersing. We zijn onderweg naar CO2-neutrale onkruidbestrijding. We zetten zo veel mogelijk elektrische machines in en plannen de inzet zorgvuldig. Zo zorgen we samen goed voor onze planeet. We blijven het concept doorontwikkelen: innovatie voor de volgende generatie.

Klant aan het woord
Uitvoerder Paul Schouten bij de duurzame veegwagen.

"In de aanbesteding blonk Verheij uit! Ze hebben goed nagedacht over de planning, de inzet van materieel, het eindresultaat, de klanttevredenheid en de SROI-invulling en hebben een innovatieve kijk op de toekomst."

Alex Bast Toezichthouder Gemeente Altena Lees het verhaal

Partner in integrale groenzorg

Verheij Integrale groenzorg is u graag van dienst met het onder controle houden van het onkruid. Maar het liefst doen we dit als onderdeel van het integrale groenbeheer. Boomverzorging, aanleg van nieuw groen of jaarrond onderhoud: Verheij heeft alles in huis om uw buitenruimte in topconditie te houden. 

Doorspreken over onkruidbeheersing

Wilt u met een adviseur van Verheij doorspreken over het thema onkruidbeheersing? We voorzien u graag van meer informatie over de nieuwste methoden en onze werkwijze. Laat hieronder uw gegevens achter.

Jacob Verheij Groenadviseur