Vergroening van de speelvoorziening

De tijd dat een schoolplein vol lag met enkel tegels, is wat ons betreft voorbij. Groen is essentieel voor een prettige speelplaats én biedt ook een vorm van educatie. Bovendien voelt 78% van de kinderen zich aantoonbaar lekkerder in een groene omgeving. Het inrichten van een speelvoorziening met veel natuurlijke elementen vraagt specifieke expertise, bijvoorbeeld over planten die niet giftig zijn en tegen een stootje kunnen. Groen heeft wel meer aandacht nodig dan tegels. Daarom houden we bij Verheij in de planfase al rekening met het onderhoud. 

Een ontwerp voor uw speelvoorziening

Bent u op zoek naar de juiste partij voor de aanleg van uw nieuwe schoolplein of openbare speelplaats? Onze specialisten denken graag met u mee. We komen kijken waar u de speelvoorziening wilt. We brainstormen en wisselen ideeën uit. 

Na ons bezoek werken we een gedegen plan uit. Op basis van uw wensen en dromen doen we een voorstel, inclusief planning en begroting. Vaak vinden kinderen van de school of uit de buurt het leuk om mee te denken over ‘hun’ nieuwe speelplek. Betrek ze erbij! Speciaal hiervoor kunnen we meerdere ontwerpen uitwerken, zodat kinderen bijvoorbeeld zelf hun voorkeur aan kunnen geven 

Betrek kinderen bij de keuze voor een groene speelplek

In het ontwerp houden we rekening met hoe kinderen spelen. Dat gaat niet altijd zachtjes en ook niet altijd precies zoals door ons voorspeld. Daar moeten de materialen en beplanting op ingericht zijn. De gecertificeerde materialen die we gebruiken hebben bijvoorbeeld geen scherpe hoeken of randen. Ook met valveiligheid houden we rekening. Zo kunnen de kinderen weer snel verder met hun spel. 

Uw situatie onder de loep nemen?

Wilt u kijken hoe u op uw locatie de speelvoorziening kan verbeteren of vergroenen? Wij nemen uw locatie graag onder de loep en komen vrijblijvend bij u kennismaken.

Jacob Verheij Groenadviseur

Aanleg van de speelplek

In overleg met u plannen we de werkzaamheden. Dat kan in de schoolvakanties, of juist niet. Vaak vinden de kinderen het prachtig om onze vakmensen aan het werk te zien. We kunnen het werk ook zo faseren dat er ook tijdens de werkzaamheden voldoende speelplek beschikbaar is. Voor, tijdens en na de aanleg van de speelvoorziening heeft u één aanspreekpunt. Dat schakelt snel. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent. Uiteraard staat het u ook vrij om regelmatig bij de werkzaamheden te komen kijken en onze vakmannen om advies te vragen!  

 

Daarom Verheij

Wanneer Verheij uw speeltuin of schoolplein aanlegt, bent u verzekerd van topkwaliteit. Materialen, vaklui en werkwijze zijn van de hoogste standaarden.

  1. No-nonsense

    Geen ingewikkelde presentaties, maar heldere taal en praktische oplossingen!

  2. Veiligheid

    Onze aandacht voor veiligheid geeft u de grootst mogelijke zekerheid.

  3. Flexibiliteit

    Met meer dan 150 eigen vakmensen schakelen we snel én daadkrachtig.

De speelplaats onderhouden

Het onderhoud van de (groene) speelplaats is belangrijk om veilig te kunnen blijven spelen en ontdekken. De levensduur van de beplanting, speeltoestellen en ondergrond is optimaal bij regelmatig onderhoud. Hiervoor is Verheij graag uw no-nonsense partner. Bij meerdere locaties, grote oppervlakten en speciale wensen zijn we in ons element. 

Kleine werkzaamheden aan uw speelplaats

In het voorjaar het zandbakzand verversen? Of weerbestendig schaduwdoek aanbrengen? Ook voor kleine klussen schakelt u onze vakmensen in. Dat kan als onderdeel van het integraal onderhoud, maar ook als we uw situatie nog niet kennen. Neem contact op voor de mogelijkheden! 

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.