Naar buiten gaan = gezondheidswinst!

Wist u dat een beleeftuin, naast visitekaartje van uw zorginstelling, echt een medisch instrument is? De kwaliteit van leven gaat voor bewoners met 20% omhoog. Een aantal voordelen:

  • Het dementie- of ziekteproces vertraagt;
  • Botten worden sterker, valgevaar vermindert;
  • Het slaappatroon verbetert;
  • Er is minder medicatie nodig.

Brochure Beleeftuin

In onze overzichtelijke brochure vindt u alle voordelen van de beleeftuin. Daarnaast ontdekt u ook de principes van zintuigelijke beleving en de 9 thema's voor de dagbesteding!

Wat is een beleeftuin?

De tuin prikkelt de zintuigen, roept herinneringen op en inspireert. Daarnaast is hij een geschikte uitvalbasis voor bijvoorbeeld de psycholoog, fysiotherapeut of dagbesteding. Hij stimuleert ontmoeting en bevordert de rust. De tuin is een fijne plek om te verblijven, plezier te hebben en uitgedaagd te worden. Kortom: de bewoner kan er zichzelf zijn!

Een belevingstuin is een geschikt instrument voor bewoners met dementie, maar ook een goede oplossing voor GGZ, gehandicaptenzorg of dagbesteding. De tuin heeft meerwaarde voor elke ziektefase of groepssamenstelling binnen uw zorglocatie.

Inspiratie nodig?

Onze beleeftuinen

In de afgelopen jaren mochten we al veel beleeftuinen ontwikkelen voor zorginstellingen. Bekijk hier een greep uit de gerealiseerde projecten.

Wilt u ook aan de slag met een beleeftuin?

Graag gaan we samen op zoek naar de beleeftuin die het beste bij uw organisatie past. Wilt u sparren over uw ideeën of een concrete uitvraag doen? Neem dan gerust contact met ons op!

Jacob Verheij Groenadviseur