Gebruiker centraal bij groenaanleg en groenonderhoud

Het belangrijkst in de tuin zijn uw medewerkers, bewoners en bezoekers. Wat ervaren zij aan geuren, kleuren, structuren en geluiden? Komen ze tot rust of worden ze uitgedaagd om te bewegen? Een doordachte tuin is veel meer dan een rangschikking van planten en bestrating: het geeft iets weer van de identiteit van uw instelling. De tuin vertelt úw verhaal! Bij het plannen van een nieuwe tuin heeft u een uniek instrument in de hand voor het welzijn van uw bewoners. We denken graag met u mee om deze kans optimaal te benutten! 

Specialist in beleeftuinen

Een beleeftuin prikkelt alle zintuigen, roept herinneringen op. Het is een fijne plek om te verblijven, plezier te hebben en uitgedaagd te worden. Dit kan met mooie paden, geurige beplanting en prettige bankjes, maar ook met beleefelementen. Denk aan een beweegtoestel, muziekinstrument, een boter-kaas en eierenspel, een volière, een moestuin, een blotevoetenpad, nestkastje of een waterelement. Een beleeftuin is erg geschikt voor bewoners met dementie, maar ook voor de GGZ en gehandicaptenzorg. De tuin is toegankelijk voor bewoners. Ook de activiteitenbegeleider, arts of fysiotherapeut kan buiten met de bewoners aan de slag!  

Groenonderhoud voor een veilige en nette buitenruimte

In een goed onderhouden buitenruimte is het goed toeven. Regelmatige snoei, onkruidbestrijding en bemesting zorgen dat uw tuin zijn waardevolle eigenschappen behoudt. Tijdige verwijdering van gevaarlijke takken, het verwijderen van het onkruid en het weghalen van gevallen blad houden uw tuin veilig voor iedereen die ervan geniet. U haalt zo het maximale uit de buitenruimte en bent altijd verzekerd van een nette uitstraling.

Onze vakmensen voeren graag het hele pakket uit: integrale groenzorg noemen we dat. Van het knippen van hagen tot het renoveren van beschoeiing en van gazonmaaien tot boomverzorging. U heeft één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden, ook als het om meerdere locaties gaat. Uw bewoners en medewerkers gaan op den duur zelfs ons vaste team herkennen. Dat geeft rust en levert soms gezellige gesprekjes op! Zijn er bewoners die een handje mee kunnen of willen helpen? Ook dat is mogelijk!

Een mooi waterornament in de binnentuin van Het Parkhuis in Dordrecht.
Daarom Verheij
  1. Vaste teams

    U leert ons herkenbaar team binnen mum van tijd kennen.

  2. Korte lijnen

    Eén contactpersoon is aanspreekpunt voor al uw projecten.

  3. Veiligheid

    Onze aandacht voor veiligheid geeft u de grootst mogelijke zekerheid.

Biodiversiteit en klimaatadaptatie

Hevige regenval, lange droge periodes en het uitsterven van bijensoorten zien we de laatste jaren steeds vakerWij stemmen uw groene omgeving af op deze nieuwe realiteit. We werken met beplanting die een stootje kan hebben en monitoren de waterbehoefte en andere eigenschappen. Met de groene omgeving dragen we ook een steentje – of eigenlijk een plantje – bij aan het vergroten van de klimaatadaptatie en biodiversiteit. Zo is er in onze ontwerpen en onderhoudsafspraken altijd aandacht voor kwetsbare flora en fauna. We doen er alles aan om deze te beschermen en bevorderen. 

Duurzaamheid

Verheij loopt voorop als duurzame groenpartner. Een groot deel van ons wagenpark en handgereedschap is elektrisch. Hiermee beperken we de CO2-uitstoot en geluidsoverlast. Zo ervaren de bewoners of cliënten weinig ongemak van het groenonderhoud. Onze routes en werkzaamheden plannen we zo efficiënt mogelijk. We zien onszelf als rentmeester en willen altijd goed met onze spullen en onze omgeving omgaan.