20% meer kwaliteit van leven voor ouderen

Dat een beleeftuin werkt, staat buiten kijf.

Uit onderzoek blijkt dat het dementieproces vertraagt door het buiten zijn in de tuin. Bij licht dementerende bewoners worden botten sterker door beweging. Ook is op termijn minder medicatie nodig door de positieve effecten van de buitenlucht. Bij ouderen met Alzheimer in de laatste fase, zijn de effecten van zintuigelijke beleving (horen, ruiken, proeven) ook merkbaar. Een beleeftuin biedt bewoners meer kwaliteit van leven.

Brochure Beleeftuin

In onze overzichtelijke brochure vindt u alle voordelen van de beleeftuin. Daarnaast ontdekt u ook de principes van zintuigelijke beleving en de 9 thema's voor de dagbesteding.

De geur van lavendel...

Een van de belangrijkste kansen van de beleeftuin voor dementerenden is het oproepen van herinneringen. De geur van lavendel, klaterend water of contact met dieren kunnen het geheugen prikkelen en de bewoner opbeuren.

Ook dagelijkse activiteiten en ontmoetingen met familie krijgen een extra dimensie in de beleeftuin. Een beleeftuin worden ingericht zodat bewoners in elke fase van dementie van de tuin profiteren. Kies daarom wat bij uw bewoners en medewerkers past. Dat maakt uw beleeftuin persoonlijk én functioneel.

Recente projecten

Veel zorginstellingen in Nederland kozen al het omvormen van hun buitenruimte naar een beleeftuin. Bekijk hier een greep uit onze laatste projecten.

Samen het ideaal verwezelijken

Een tuin die bewoners met dementie een waardige oude dag geeft. Dat is ons ideaal. Samen met u willen wij dat ideaal te verwezenlijken. Doorpraten over deze visie? Neem gerust contact op.

Jacob Verheij Groenadviseur