“Een groene beleeftuin was een grote wens van bewoners en medewerkers bij de verbouwing van zorgcentrum Parkzicht. Dankzij gulle donaties is de beleeftuin ook daadwerkelijk gerealiseerd!”

Anne Sulaiman - Stichting Waardeburgh

Intensieve samenwerking

Verheij heeft in het voortraject intensief samengewerkt met het projectteam van Waardeburgh. “We kijken altijd naar de mogelijkheden die een locatie ons aanbiedt”, vertelt groenadviseur Jacob Verheij. “Daarnaast bestuderen we de doelgroep grondig. Wie is de bewoner? Waartoe is hij of zij nog in staat? En is de organisatie er klaar voor om de tuin écht goed te gaan gebruiken? Samen met het projectteam hebben we deze vragen beantwoord. Toen zijn we gaan tekenen. Het ontwerp is prachtig geworden!”

Lokale zorgverlening

Verheij is er trots op om als Sliedrechts bedrijf voor de lokale zorgverlening iets te kunnen betekenen. “Als bedrijf zijn we actief in de brede Randstad, ja, zelf soms in heel Nederland. In het eigen dorp werk maken is echter altijd speciaal. We willen Parkzicht van harte feliciteren met de nieuwe tuin en hopen dat vele bewoners en bezoekers van de tuin gaan genieten!”

Biodiversiteit

In de tuin is er aandacht besteed aan dier- en milieuvriendelijke toepassingen voor bijen, vlinders en vogels. Ook waterberging was een belangrijk thema voor Parkzicht. De aangebrachte wadi zorgt ervoor dat overtollig water wordt opgevangen in het grondwater.

Waterschalen, pergola en overkapping kleuren het centrum van de tuin.
Waterschalen, pergola en overkapping kleuren het centrum van de tuin.
In de tuin is een wadi aangebracht om waterberging te realiseren.
In de tuin is een wadi aangebracht om waterberging te realiseren.

Veilig en beschut

Bij het restaurant is een gezellig terras aangelegd, zodat bewoners vanuit het restaurant zo de tuin in kunnen stappen en – bij mooi weer – gezellig op het terras een kopje koffie drinken of wat eten. Sulaiman: “Passend bij de visie ‘leven in vrijheid’ is de tuin vrij toegankelijk voor alle bewoners. Door de tuin met een hoge haag af te sluiten, ontstaat er tegelijkertijd ook een veilige en beschutte omgeving.”