Verheij heeft de vernieuwde buitenruimte officieel opgeleverd. De herinrichting van dit terrein is een onderdeel van het nieuwbouw- en renovatietraject bij Woonzorgcentrum Salem in Ridderkerk. Het zorgaanbod sluit nu aan bij de huidige tijd waarbij de bewoners meer woonruimte hebben met eigen voorzieningen. Op deze manier komt de persoonsgerichte zorg beter tot zijn recht.

De prettige en succesvolle samenwerking heeft geleidt tot een mooi ontwerp wat aansluit bij de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Verheij mocht het ontwerp praktisch vertalen en tot uitvoering brengen. Het hele traject bestond uit drie verschillende fasen. Er is gestart met onder andere de verhardingen, bestratingen van de entree, (invalide)parkeerplaatsen en terrassen. Daarna is de buitenruimte ingeplant met bomen, struiken en planten waarbij de biodiversiteit versterkt wordt. Deze zorgtuin is aangekleed met verlichting, bankjes om te rusten en een tuinkas. Er is rekening gehouden met de toegankelijkheid en de veiligheid van de bewoners en bezoekers. Dit zorgt voor een rustige uitstraling voor een optimale beleving van het groen. De komende drie jaar zullen wij de buitenruimte onderhouden.

Het hele nieuwbouw- en renovatietraject werd feestelijk geopend op woensdag 6 juni 2024 

De vernieuwde buitenruimte biedt de bewoners en bezoekers van Woonzorgcentrum Salem een veilige en ontspannen tuin om te genieten. Verheij is trots om een waardevolle aanvulling te leveren op de zorg die aangeboden wordt.