Vernieuwd park DoetActief Giessenburg

De nieuwe plek van sport en ontspanning in Giessenburg, Park DoetActief, is klaar voor gebruik. Het park biedt een diversiteit aan sport, activiteiten en ontspanning voor een brede doelgroep van jong tot oud. Een nieuwe accommodatie voor Voetbal Vereniging Peursum is geďntegreerd in nieuwe sporthal ‘De Giessenhal’. Daarnaast bevinden zich in het park ook zwembad De Doetse Kom, meerdere tennisbanen en een mountainbikebaan.

In opdracht van De Kuiper Groep (Civiel en Waterbouw) legde Verheij integrale groenzorg de groenvoorziening rondom de sporthal en in het park aan. Zo werden tienduizenden planten ingeplant en tientallen nieuwe bomen geplant. Delen van het park zijn ingezaaid met bloemrijk grasmengsel. De bloemen die hieruit opbloeien zijn bijzonder geschikt om de populatie insecten in het park te vergroten.

Op initiatief van bewoners zijn in het najaar van 2020 ook twintig nestkastjes opgehangen in het park. Deze kastjes bieden bescherming voor vogels en trekken ook natuurlijke vijanden van bijvoorbeeld de eikenprocessierups aan.

Geplaatst op 4 mei 2021

Naar volledig nieuwsoverzicht