Een kaart met voertuigen en machines

“Al onze machines die je niet op kunt tillen worden in Fleets-Online getrackt,” vertelt Paul Wervenbos, Hoofd uitvoering, planning en materieel. “Dus alle kranen, gazonmaaiers, borstelmachines, houtversnipperaars, minigravers en shovels. Onze grootste behoefte was heel simpel: een onderhoudskaart waarop je deze voertuigen en machines kunt zien rijden. Omdat wij veel met ArcGIS werken was de koppeling met dit systeem het meest logisch. Met Fleets-Online is deze koppeling gemaakt en zijn we inmiddels verder aan het kijken of we ook ons HRM-pakket eraan kunnen koppelen,” legt Paul Wervenbos uit.

Niels Rijksen, GIS-specialist bij Verheij, vult aan: “Uiteindelijk willen we een grote driehoek maken van de planning in het HRM-systeem, de machines in Fleets-Online en de kaarten en dashboard in ArcGIS.”

Data transparant zichtbaar in dashboard

De koppeling van FleetsOnline met ArcGIS is voor Verheij vooral van belang om hun werkzaamheden inzichtelijk te maken voor opdrachtgevers. “Wij werken zelf veel met ArcGIS en informatie in ArcGIS laat zich eenvoudig delen. Dat is bij andere pakketten nog wel eens lastig. Bovendien kun je in ArcGIS de machines georefereren, zodat gemeentes alleen machines van ons zien binnen hun eigen gemeente en niet ook alle andere machines”, vertelt Paul. Een functie van Fleets-Online die Verheij ook gebruikt is het bijhouden van CO2-uitstoot. “Bij iedere grote aanbesteding willen opdrachtgevers zien hoe we onze uitstoot kunnen reduceren. Daarom zijn we daar zo transparant mogelijk over en maken we deze data zichtbaar in een dashboard”, aldus Niels. Paul: “De samenwerking tussen Fleets-Online en ArcGIS maakt het mogelijk deze data actueel aan te bieden, we merken dat dat heel goed aansluit bij de wensen van de opdrachtgevers.”