Parkachtig groen voor nieuwbouwwijk Haags Buiten

In de afgelopen weken is Verheij Integrale groenzorg gestart met de aanleg van de groenvoorziening voor het nieuwbouwproject Haags Buiten. Verheij plaatst in elke tuin twee leibomen en een schutting bekleed met hedera. Een mooi begin voor een fijne tuin, die bewoners van de wijk zelf verder naar eigen wens in kunnen richten.

Haags Buiten wordt een duurzame, parkachtige woonwijk, die sterk inzet op groen. “Het is een mooi en uitdagend project voor ons”, aldus projectleider Marcel Kers van Verheij. “We creëren een groene, waterrijke omgeving met het centrum van Den Haag en het strand van Kijkduin of Scheveningen op steenworp afstand. Wat wil je nog meer?”

De bouw van de nieuwbouwwijk is momenteel in volle gang. “We verwachten einde van het jaar alle groenvoorzieningen afgerond te hebben”, vertelt Kers. “Het project is verdeeld in drie fasen, die zich afspelen in dit voorjaar en in het najaar. We plaatsen onder andere zo’n vierhonderd bomen.”

Verheij verzorgt zowel de groenvoorziening in de particuliere tuinen als de aanleg van de groenvoorziening in de wijk zelf. Waterplanten, parkjes en robuuste gemetselde plantenbakken sieren straks de openbare ruimte. Daarnaast wordt Verheij verantwoordelijk voor het onderhoud van dit groen in het komende jaar. “Het groen heeft in deze nieuwbouwwijk echt een hele belangrijke functie. Een erg mooie opdracht daarom voor ons als Verheij!”

 

 

Geplaatst op 16 maart 2020

Naar volledig nieuwsoverzicht