Ecologische renovatie 'De Zuiderhof' met participatie bewoners

‘De Vlinderhof’ bij de locatie Zuiderhof van Stichting Woonzorg Nederland in Zuiderbeemster, is recent helemaal gerenoveerd in samenwerking met bewoners. Bewoners konden bij de inrichting van de tuin kiezen uit drie verschillende ontwerpen.

Een grote meerderheid koos voor een ecologisch onderbouwd ontwerp. De kleurrijke en vruchtrijke beplanting trekt insecten en vogels aan en zorgt voor veel kleur bij het complex. Een insectenhotel maakt de tuin helemaal af. De tuin wordt de komende tijd door de bewoners zélf onderhouden.

"In dit traject blijkt duidelijk dat bewonersparticipatie in de zorg ook absoluut mogelijk is", vertelt Cees Lock, Manager Omgeving & Participatie. Ook draaien we momenteel meerdere pilots met participatie bij woningcorporaties. Participatie is dus niet alleen voorbehouden aan groen in de openbare ruimte. De input van bewoners, medewerkers en andere betrokkenen is een grote meerwaarde bij aanleg en onderhoud van groen in elke sector!"

Ook aan de slag met een dergelijk project? Neem dan contact op met Cees Lock via www.verheijbv.nl/contact.

Geplaatst op 22 april 2021

Naar volledig nieuwsoverzicht