Buitenspelen in tuin kinderdagverblijf

Als kinderdagopvang of BSO heeft u de unieke kans om buitenzijn voor kinderen aantrekkelijk en onvergetelijk te maken. Buitenspelen is leuk!

Bovendien ondersteunt buitenzijn de normale mentale en fysieke ontwikkeling. Kruipen, klimmen en klauteren, verschillende materialen, gezonde buitenlucht: allemaal elementen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

In de tuin van het kinderdagverblijf worden veel natuurlijke materialen gemaakt.
Volop bloeiende bloemen in de tuin van het kinderdagverblijf.

Effecten van spelen in een groene omgeving

Jong geleerd is oud gedaan: kinderen die al vroeg buiten mogen ravotten, ontwikkelen een sterkere band met de natuur. Uit diverse onderzoeken blijkt dat buitenzijn in het groen voor ouderen én kinderen stress vermindert, empathischer maakt en mensen beter laat samenwerken.

Ook zorgt een groene omgeving ervoor dat kinderen meer ontdekkend spelen dan in een verharde buitenruimte. Een groene tuin bij het kinderdagverblijf heeft alleen maar voordelen.

Brochure Natuurlijk Spelen

Meer weten over natuurlijk spelen? In onze overzichtelijke brochure zetten we al informatie en onze aanpak rondom natuurlijk spelen op een rijtje.

Klimaatbestendigheid van de tuin

We krijgen in Nederland steeds meer te maken met hete zomers, heftige buien en lange droge periodes. Dat heeft gevolgen voor uw kinderdagverblijf. Op een klein betegeld pleintje is het bijvoorbeeld in een hete zomer al snel te heet om te spelen. Bij een hevige regenbui zorgt het wegspoelende water op andere plaatsen voor problemen. Een groene tuin daarentegen werkt verkoelend, biedt schaduw en fungeert als waterbuffer.

Op dit groenblauw schoolplein is een oplossing voor waterberging toegepast.
Op dit groenblauw schoolplein is een oplossing voor waterberging toegepast.
Ook de geveltuintjes zorgen voor een betere klimaatadaptatie.

Uitstraling van de kinderopvang

De buitenruimte is beeldbepalend voor bezoekers en voorbijgangers. Ook op de foto’s die u maakt voor de ouderrapportages is de tuin veel in beeld. Het is belangrijk dat de tuin een frisse en prettige indruk maakt. De medewerkers en kinderen hebben het beter naar hun zin in een mooie tuin én de tuin geeft de uitstraling een boost. Na de aanleg van een mooie buitenplaats zorgen we graag dat de uitstraling op peil blijft met regelmatig onderhoud.

Plan op maat

Ieder kinderdagverblijf is anders. Onder andere de ligging, de beschikbare ruimte en de aansluiting met binnen zorgen dat iedere tuin anders is. Ook een specifieke pedagogische visie leidt soms tot een bepaald type tuin en materiaalgebruik.

Onze adviseurs denken graag mee vanuit jarenlange ervaring met buitenruimtes voor kinderen. Naast de expertise rond veiligheid, spelen en ontdekken kunnen ze ook alles vertellen over verschillende soorten planten, onderhoud en ontwerpen. Ze verrassen u graag met nieuwe ideeën en inspirerende voorbeelden. Zo komen we voor uw locatie tot een plan op maat.

Waarom Verheij

U kiest voor de inzet van Verheij voor de groene buitenruimte bij het kinderdagverblijf. U kunt op ons rekenen voor grote en kleine klussen: van nieuw schaduwdoek tot complete renovatie.

  1. No-nonsense

    Geen ingewikkelde presentaties, maar heldere taal en praktische oplossingen!

  2. Veiligheid

    Onze aandacht voor veiligheid geeft u de grootst mogelijke zekerheid.

  3. Maatwerk

    Een persoonlijk dashboard voor uw project.

Over Verheij

Integraal groenonderhoud op alle locaties

Na de aanleg garanderen onze vakmensen graag de kwaliteit van de buitenruimte door het onderhoud te verzorgen. Met steunpunten door het hele land, zijn we snel op al uw locaties met het juiste materieel. Door het groenonderhoud bij één betrouwbare partner neer te leggen verzekert u zichzelf van kwaliteit en een consistente uitstraling én is de inkoop eenvoudig.

Voor het groenbeheer op verschillende locaties werken wij met onze GIS-app GeoGreen. Hiermee heeft u real-time inzicht in de onderhoudsstatus, gepland onderhoud en ziet u foto’s van uitgevoerd werk. Zo heeft u grip op het groen bij alle locaties.