TuinNebo

Doelstellingen

Klimaat
Verheij wil de de CO2-uitstoot van haar dienstverlening waar mogelijk maximaal reduceren. Dit door onder andere te werken met elektrisch gereedschap en werkpakketten slim in te richten. Dit is vastgelegd in het CO2 actieplan. 

Verheij heeft het certificaat van de CO2 prestatieladder niveau 5 behaald.  Conform Groenkeur 2023 is de vrijstelling voor Verheij van toepassing voor het onderwerp ‘klimaat’.

 

Milieu
Iedere dag werken we hard aan nette buitenruimtes en tevreden klanten. Klimaatsverandering speelt een belangrijke rol. Hierdoor gaan we verder! Verheij heeft milieudoelstellingen opgesteld om het milieu zo min mogelijk te belasten. Samen werken om de buitenruimte mooier en beter te maken, door slim te denken én te doen. Zodat wij en onze kinderen kunnen blijven genieten van het groen.

Verheij heeft het certificaat ISO 14001 behaald. Conform Groenkeur 2023 is de vrijstelling voor Verheij van toepassing voor het onderwerp ‘milieu’.

 

Biodiversiteit
Verheij is een Kleurkeur-organisatie die zich inzet voor het verhogen van de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Dit meten we door middel van de Nectarindex. Op basis van deze uitkomsten concluderen we of de biodiversiteit in de arealen toeneemt.

Verheij is Kleurkeur gecertificeerd. Conform Groenkeur 2023 is de vrijstelling voor Verheij van toepassing voor het onderwerp ‘biodiversiteit’.

 

Circulariteit
Het reduceren van afval en het opnieuw inzetten van producten is een ontwikkeling binnen Verheij die continue de aandacht heeft. Dit gaat verder dan de eigen bedrijfsvoering. De eigen bedrijfsvoering gaat voornamelijk over het verlenen van diensten. Bij het uitvoeren van diensten is als doelstelling opgenomen om duurzame producten toe te passen bij de opdrachtgever.

Doelstelling KPI 2023 KPI 2024 KPI 2025
Het toepassen/ aanbrengen van duurzame producten (gerecycled/duurzaam materiaal) bij opdrachtgevers 5 duurzame producten 10 duurzame producten 15 duurzame producten

 

Groenafval is een natuurlijke brandstof voor de bodem. Door met onze opdrachtgevers in gesprek te gaan is het mogelijk om het groenafval te recyclen en toe te passen op het project. Op deze manier  wordt circulariteit direct toegepast.

Doelstelling KPI 2023 KPI 2024 KPI 2025
Het direct toepassen van groenafval op de projecten 5 projecten 15 projecten 25 projecten

 

Vet = Reeds behaald.

Mens
De medewerkers zijn het kapitaal van Verheij. Daar zijn we trots op. Iedereen krijgt een kans om hier deel aan te nemen. Ondanks dat je misschien fysiek, sociaal of mentaal beperkt bent. Het werkgeluk van onze medewerkers staat hoog in het vaandel. Hierdoor investeren we graag door middel van begeleiding, opleiding en/of doorgroeimogelijkheden.

Verheij is PSO-trede 3 gecertificeerd. Conform Groenkeur 2023 is de vrijstelling voor Verheij van toepassing voor het onderwerp ‘mens’.

Duurzaamheid in het nieuws

Gedurende het jaar zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Hieronder ziet u de meest recente artikelen over dit onderwerp.

Sectorinitiatieven

Om de ambitie op het gebied van duurzaamheid en CO2 ook breder uit te dragen doet Verheij mee aan een aantal sectorinitiatieven. Verheij doet momenteel mee aan de volgende initiatieven:

  • “Sturen op CO2 (CUMELA): CUMELA organiseert dit sectorinitatief sinds 2014 voor haar leden zodat zij hun reductiedoelstellingen realiseren en voldoen aan de eisen van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO).