20% meer levenskwaliteit

Ouderen kijken graag terug op vroeger. En juist die herinneringen staan onder druk op het moment dat Alzheimer wordt geconstateerd. De beleeftuin helpt om herinneringen en sferen die verdwenen leken, op te roepen. Hierbij worden alle zintuigen ‘ingezet’.

De beleeftuin vertraagt ook het dementieproces en vergroot de mobiliteit. Ook is het een geschikte plek voor de fysiotherapie of dagbesteding. Dagelijkse activiteiten en ontmoetingen met bezoekers krijgen een nieuwe dimensie in de beleeftuin.

In deze infographic zetten we alle voordelen van de beleeftuin op een rijtje.

Meer weten?

Brochure

In onze overzichtelijke brochure vindt u alle voordelen van de beleeftuin. Daarnaast ontdekt u ook de principes van zintuigelijke beleving en de 9 thema's voor de dagbesteding.

Benut de tuin optimaal

Houd altijd in gedachten dat u uw beleeftuin voor de ouderen met dementie maakt. Ontwikkel daarom alleen een tuin die u, uw collega’s en de bewoners écht gaan gebruiken. Wij geven graag advies over het gebruik van de tuin.

Zo kan de tuin gebruikt worden als decor voor een concert of voorstelling, maar is persoonlijke ontmoeting erg belangrijk. En wat dacht u van een ontmoeting tussen de kinderen uit de buurt en uw bewoners? De beleeftuin faciliteert u daarbij!

Zelfs een kleine tuin kan al vol beleving zijn, als u de ruimte goed benut.

Samen de perfecte beleeftuin ontwikkelen

  1. Brainstorm: Samen nadenken en ideeën verzamelen.
  2. Visie, plan van aanpak en ontwerp: Op basis van uw wensen.
  3. Realisatie & participatie: De tuinaanleg (eventueel samen met vrijwilligers)
  4. Advies over optimaal gebruik van de tuin: Met netwerk van professionals uit de zorg

Gerealiseerde projecten

Doorpraten over uw beleeftuin?

Bewoners helpen een mooi leven waardig af te sluiten. Dat is onze visie. Wilt u samen met ons proberen om dit te realiseren? Neem dan contact met ons op!

Jacob Verheij Groenadviseur