Beth-San Wilde Veenen

Bij woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle is in juni 2016 een nieuwe binnentuin geopend. De tuin is ontworpen door de architect Marco van Wetten en aangelegd door de aanlegploeg van Verheij Integrale groenzorg.

In deze zintuigprikkelende tuin zijn veel vaste planten en verschillende soorten bestrating verwerkt. Voor de psycho-geriatrische bewoners is een beleeftuin ingericht. Hierin staan diverse belevingselementen zoals een vogelkooi, rainmaker en karakteristieke beplanting als rozen en lavendel. Daarnaast is in de beleeftuin een waterornament geschonken door de architect Marco van Wetten (Ars Virens) en Verheij Integrale groenzorg.

Woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle is een onderdeel van zorgkoepel Cedrah. Beth-San is gevestigd in een nieuw gebouw met ruime verzorgingsappartementen, kleinschalige woongroepen voor psychogeriatrische bewoners en appartementen voor tijdelijke opname. Vanuit het woonzorgcentrum biedt Cedrah de zorg en diensten die een cliént nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Tijdens het realiseren van dit project was er sprake van wateroverlast. Om dit te verhelpen is gebruikt gemaakt van de Tree Fertilizer Injector –methode (TFI). Met deze methode worden er scheuren en poriën gemaakt in verschillende aardlagen, zodat het regenwater makkelijk weg kan. Daarnaast wordt er ook een substraat in de grond geïnjecteerd dat het bodemleven stimuleert en de natuurlijke structuur van de bodem opbouwt.