Zorgpartners

De nieuwe buitenruimte die Verheij Integrale groenzorg bij De Reehorst in Reeuwijk aanlegt is bijzonder. Niet alleen bestaat het ontwerp uit een volledige integratie van het ontwerp in een kijktuin, entreetuin & beleeftuin, de aandacht voor dagbesteding en ontmoeting in de tuinen is uniek.

Het ontwerp van de beleeftuin is gebaseerd van negen elementen van dagbesteding, beproefd door beleeftuinontdekker Willy Schuurman in haar prijswinnende beleeftuin in Dordrecht. Hieronder vallen bijvoorbeeld ‘aan tafel’, ‘muziek’ en ‘kinderen’. (Leestip: ‘Het lijkt wel een paradijs’). Daarnaast biedt de tuin plaats aan individueel gebruik, kleine groepjes en grote groepen. De beleeftuin is daarmee dé oplossing voor het gebrek aan buitenlucht bij dementerende ouderen!

Verheij geeft medewerkers van De Reehorst na afloop van de aanleg training om de tuin optimaal te benutten. Zo krijgt de tuin een rol in de dagelijkse dagbesteding op De Reehorst en functioneert hij als ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers.

Zorgpartners Midden-Holland biedt thuiszorg, verpleeghuiszorg, revalidatie, huurwoningen in de regio Midden-Holland. De Reehorst was een gecombineerd huis met verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding, maar werd in 2018 verbouwd. Na de verbouwing wordt De Reehorst op termijn een verpleeghuis voor 61 cliënten. De dagbesteding blijft onderdeel uitmaken van De Reehorst.