Verhogen biodiversiteit

Vanaf de Echtelsedijk in Tiel heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Waal. Als je om je heen kijkt tijdens het wandelen over de Vijverberg zie je een aantal bijzondere elementen. Takkenrillen bieden nestelgelegenheid voor dieren en verhogen de biodiversiteit. Speeltoestellen zorgen voor beleving voor de kinderen in het park. Nieuwe beplanting en bloemrijk gras gaan de omgeving komende zomer verder verfraaien.

 

De nestkasten zijn onder een takkenhoop geplaatst.
Ook de aangebrachte takkenrillen zorgen voor beschutting voor dieren.

Beschutting voor bunzing en wezel

Verscholen onder takkenhopen zijn sinds kort ook nestkasten voor marters en wezels te vinden. De kleine marterachtigen hebben een specifieke omgeving nodig om te kunnen nestelen. Op basis van wetenschappelijke inzichten (Westra & Kuiters, 2018) is de Vijverberg omgetoverd in een gebied dat de wezel en marter kan ‘huisvesten’. Door beschutte nestelmogelijkheden te bieden houden we de dierenpopulatie in het gebied in stand.

“Door de nestkasten aan te brengen houden we de dierenpopulatie in het gebied in stand. Mooi werk!

Sander, medewerker Verheij

Waarom de maatregelen?

De mitigerende maatregelen zijn maatregelen ter compensatie voor de uitbreiding van industrieterrein Kellen. Verheij Integrale groenzorg heeft dit werk vorig jaar aangenomen. Het eerste deel van het werk is inmiddels uitgevoerd. In het najaar van 2022 worden nog een aantal werkzaamheden gedaan.

Gerelateerde projecten