Ophoging Huniadijk Rotterdam (Vestia) van start

Verheij Integrale groenzorg heeft van Vestia opdracht gekregen om in 2021 en 2022 alle tuinen van bewoners in de wijk Huniadijk e.o. op te hogen en opnieuw in te richten. Het project wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

Wat houdt het project in?

  • De huidige bomen en hagen in de wijk verwijderen
  • De tuinen leeghalen en beplanting en voorzieningen indien gewenst opslaan
  • De tuinen en tussenliggende paden ophogen
  • De tuinen opnieuw inrichten, volgens de keuze die bewoner gemaakt heeft
  • Nieuwe hagen en bomen aanplanten

 

Laagdrempelige communicatie

Uniek bij het project is dat bewoners door middel van Kleurrijk Buiten op de hoogte worden gehouden van de werkzaamheden. Zo is het mogelijk om de werkplanning op kaart te bekijken. Bewoners kunnen zo zien wanneer hun tuin aan de beurt is. Ook krijgt elke bewoner krijgt persoonlijk bezoek van Verheij en een ansichtkaart in de bus wanneer de werkzaamheden starten. Manager Omgeving & Participatie Cees Lock zorgt ervoor dat ook het contact gedurende de renovatie laagdrempelig blijft.

Onderdeel van complete renovatie

In opdracht van de gemeente Rotterdam worden de Huniadijk en de dwarsstraten in 2021 en 2022 opnieuw ingericht. Het riool wordt vervangen en - omdat de bodem daalt - worden gelijk de straten, stoepen en parkeerplekken opgehoogd. Hendriks Infra verzorgt deze ophoging. Om een niet al te groot hoogteverschil te krijgen worden de tuinen van de huurders van Vestia ook opgehoogd.

De gemeente houdt bewoners ook real-time op de hoogte van de voortgang het totale project.

 

Geplaatst op 15 maart 2021

Naar volledig nieuwsoverzicht