Verheij wordt partner Stichting Steenbreek

Verheij Integrale groenzorg heeft zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Samen met deze stichting wil Verheij een concrete en structurele bijdrage leveren aan een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving.

Steenbreek is in 2015 opgericht om concreet actie te kunnen voeren tegen de trend om particuliere tuinen te verharden. De stichting wil de publieke en private ruimte klimaatadaptief maken met daarbij altijd aandacht voor het verbeteren van de biodiversiteit. Hiervoor organiseert de stichting concrete groene acties in de tuin, op straat, in de wijk en verder. Bij Steenbreek zijn meer dan 110 gemeenten, waterschappen en provincies aangesloten. Daarnaast bestaat het netwerk van Steenbreek uit diverse partners, zoals ANWB, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming. Meer weten over Steenbreek? Kijk op www.operatiesteenbreek.nl.

Cees Lock, manager omgeving en participatie bij Verheij, is blij met de samenwerking. ‘Met ons concept Kleurrijk Buiten organiseerden we al meerdere jaren voor diverse gemeenten en corporaties de “steen eruit en plant erin” actie. Op deze wijze kwam ik in contact met Stichting Steenbreek. Een goed initiatief dat aansluit op ons werk. Zeker als het gaat om de belangrijke thema’s zoals biodiversiteit en klimaatadaptatie. Dat heeft ons doen besluiten om bij Steenbreek aan te haken. Het aansprekende van Steenbreek is dat er veel gemeenten en organisaties zich hier hebben achter geschaard, waardoor het een groot draagvlak heeft. Naar onze opdrachtgevers toe vertellen we dan ook het belang van minder steen en meer groen. Zo werken we aan bewustwording.’

Lees 'Kleurrijk Buiten ontzorgt gemeenten bij bewonersinitiatieven' (interview met Cees Lock over toetreding tot Steenbreek)

Geplaatst op 26 augustus 2019

Naar volledig nieuwsoverzicht