Spelen is ontdekkingstocht op groen schoolplein

“Schoolpleinen moeten groen zijn en niet grijs”, kopte Omroep Zeeland op 6 november jongstleden. In de provincie Noord-Brabant loopt de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’ boven verwachting. De Provincie Overijssel wil dat alle schoolpleinen in 2025 ‘groen’ zijn. Kortom: groene schoolpleinen zijn hot news.

Niet voor niks zijn groene schoolpleinen tegenwoordig populair. Al jaren blijkt dat kinderen op een groen schoolplein creatiever worden, sneller leren, minder pesten en beter samenspelen. Een groen schoolplein zorgt dat kinderen meer gaan bewegen en weer dagelijks in contact komen met de natuur.

Een groen schoolplein stimuleert dat kinderen samen buiten gaan ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld in een moestuin, met waterbanen of op struinpaden en verstopplekjes. Kinderen leren omgaan met risico’s en gevaren herkennen, bijvoorbeeld op een klimheuvel. Ze verleggen vanuit een veilige situatie hun grenzen. Een groen schoolplein daagt hen uit om zelf oplossingen te zoeken. Ze ontwikkelen vertrouwen en voelen zich gewaardeerd.

Verheij Integrale groenzorg legt voor het Rotterdamse scholenbestuur BOOR bij OBS Delfshaven locatie Daltonlocatie Palet een groen schoolplein aan.

In de nieuwe editie van het GroenEffect magazine legt Angelique Snoei-Baan, directeur van OBS Delfshaven uit waarom een groen schoolplein voor haar zo belangrijk is én leest u meer over de visie van Verheij op groene schoolpleinen. Bekijk het magazine hier. 

 

 

Geplaatst op 5 december 2018

Naar volledig nieuwsoverzicht