Dé groene vakschool

Kom werken en leren als hovenier! Voor aanpakkers die het geleerde graag direct in praktijk brengen.

WELKOM

Kom je kennis maken?
Waarom Vakschool Verheij?
 1. Je haalt een officieel MBO-diploma
  De vakschool van Verheij is opgezet in samenwerking met Lentiz Cursus & Consult. Dit betekent dat jij een geaccrediteerde MBO-opleiding bij ons volgt en na het behalen van je diploma de titel hovenier achter je naam mag zetten.
 2. Je verdient meteen salaris
  Tijdens de opleiding werk je 4 dagen bij Verheij en volg je 1 lesdag op ons kantoor. Wij vinden het belangrijk dat jij alles uit je opleiding haalt en betalen je daarom op je lesdag door.
 3. Je krijgt eigen bedrijfskleding
  Of je nu in opleiding bent of in vaste dienst, wij maken geen onderscheid! Wij zorgen ervoor dat je vanaf dag 1 zoveel mogelijk kunt leren en daar hoort het nieuwste gereedschap en je eigen bedrijfskleding natuurlijk bij.
 4. 100% baangarantie
  Tijdens het volgen van de vakschool werk je al 4 dagen bij Verheij en na het behalen van je diploma ben je verzekerd van een vaste baan!
 5. Je krijgt goede begeleiding
  Je wordt begeleid door een docent van Lentiz Cursus & Consult en een praktijkbegeleider van Verheij. Dit zijn mannen die al jaren in het vak werken. Zij geven je de ruime om dingen te proberen en fouten te maken, zodat je de kneepjes van het vak zo snel mogelijk in de vingers krijgt.
 6. Je werkt in een gezellig team
  Verheij is een familiebedrijf en dat zie je terug in elke ploeg! We werken hard met elkaar en maken tijd voor een praatje en een grap. Je werkt daarnaast met veel leeftijdsgenoten.
Gijs

"Op deze school leren we jou alle ins-en-outs van het groene vak. Als praktijkbegeleider zorg ik ervoor dat jij als leerling maximaal ontwikkeld. Zo kunnen we jou de beste kwaliteit onderwijs aanbieden. Dit kan jij gelijk toepassen in je dagelijkse werk. Lijkt het je wat? Kom zeker een keer langs!"

Gijs Praktijkbegeleider

Download brochure over vakschool Verheij

Jouw dag. Afwisselend.

Je vertrekt in de ochtend met een ervaren ploeg naar de opdrachtgever op een locatie in Nederland. Eenmaal aangekomen ga je met elkaar aan de slag in de buitenlucht. Enkele voorbeelden hoe je werkdag eruit kan zien:

06:15

Je werkdag start. Je drinkt samen met je leermeester en collega’s een bakkie koffie om de werkdag in te luiden. Tijd om te gaan. Je vertrekt in de groene bus naar jouw project om aan de slag te gaan.

09:00

Koffie-time! Zo, de kop is eraf. Lekker een ‘bammetje’ om weer nieuwe energie te krijgen. Ondertussen ga je met je leermeester in gesprek over de plantennamen die je deze periode moet leren. Win-win toch?

11:00

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Kijk dan, dit heb ik al gedaan vandaag. Hier word je toch blij van? Elk seizoen heeft zijn eigen werkzaamheden en charmes. Hierdoor is het nooit saai.

15:30

Zo, de dag zit erop. Een tevreden klant en jij een voldaan gevoel. Tijd om naar Sliedrecht te gaan. Alles met elkaar lossen op de ‘zaak’ en dan weer richting huis. Morgen weer een nieuwe dag.

0 0

Veelgestelde vragen

 • Welk opleidingsniveau is de vakschool?

  Het is MBO niveau 3. We bieden daarnaast ook begeleiding aan voor niveau 2. Het eerste jaar is een basisjaar en voor iedereen gelijk. Je uitstroom is afhankelijk van je inzet. In het tweede jaar rond je je opleiding af op MBO niveau 2 of 3.

 • Wanneer start de vakschool?

  De vakschool start ieder jaar in september. De eerstvolgende startdatum is september 2023.

 • Wat kost de bedrijfsschool?

  Verheij betaalt jouw opleiding. Het volgen van de vakschool kost je daarom dus niks. Wanneer je je opleiding succesvol afrondt en bij Verheij blijft werken kost het alleen jouw maximale inzet. Wanneer je eerder weggaat is de terugbetalingsregeling vanuit de CAO voor het hoveniersbedrijf van toepassing.

 • Waar krijg ik les?

  De lesdag vindt plaats op de bedrijfslocatie van Verheij aan de Kweldamweg 47 in Sliedrecht.

 • Door wie worden de lessen gegeven?

  De lessen worden verzorgd door vakdocenten van Lentiz Cursus en Consult en er zijn verschillende gastcolleges die gegeven worden door jouw collega’s van Verheij.

 • Heb ik een rijbewijs of auto nodig?

  Nee, je werkt altijd samen in een team. Wel wordt van je verwacht dat je met eigen vervoer aan de Kweldamweg in Sliedrecht kunt komen. Vanuit de Kweldamweg kun je meerijden met je collega’s naar het project. Samen met je collega’s heb je een bedrijfsbus ter beschikking.

 • Hoe ziet een werkdag bij Verheij eruit?

  Je vertrekt in de ochtend met een ervaren ploeg naar de desbetreffende locatie in Nederland. Eenmaal aangekomen ga je met elkaar aan de slag in de buitenlucht. Enkele voorbeelden hoe je werkdag eruit kan zien: Op een zomerdag voer je onderhoudswerk uit, zoals grasmaaien, hagen knippen en onkruid verwijderen. In de winter is het tijd voor bomen snoeien, beplanting planten en tuinen aanleggen. Je gebruikt machines zoals een versnipperaar of shovel. Je werkt altijd met het nieuwste (elektrische) gereedschap.

 • Is de vakschool geaccrediteerd?

  Ja, bij het afronden van de vakschool ontvang je een erkend MBO-diploma en ben je Hovenier.

 • Hoelang duurt de vakschool?

  Het volgen van de vakschool bij Verheij duurt 2 jaar.

 • Wat houdt een BBL-traject in?

  Een BBL-traject is een fase waarin je 4 dagen werkt bij Verheij en 1 dag in de week lessen volgt totdat je je diploma hebt behaald.

 • Hoe vaak heb ik les?

  Je hebt 1 dag in de week les. Tijdens de reguliere schoolvakanties heb je geen les en werk je 5 dagen.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Er zijn geen harde toelatingseisen. Er is veel mogelijk doordat het een maatwerk opleiding is. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Gijs Goudswaard.

 • Ik woon niet in Sliedrecht, kan ik deelnemen?

  Ja. Je kunt bij Verheij komen werken als je met eigen vervoer naar de Kweldamweg in Sliedrecht kunt komen. Dit kan ook met het openbaar vervoer. Wanneer je verder weg woont wordt er vaak met een collega afgesproken om met elkaar mee te rijden of te carpoolen bij jou in de buurt.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor de vakschool?

  Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar hrm@verheijbv.nl of te bellen naar 0184-430777. Wij nemen binnen 48 uur contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 • Welke vakken krijg ik op de vakschool?

  Je volgt onder andere de volgende vakken:

  • vakken tuinaanleg onderhoud
  • plantenkennis
  • arbo & veiligheid
  • bodemkunde
  • machineonderhoud.

  Daarnaast besteden we aandacht aan:

  • omgangsvormen met klanten en collega’s
  • het werken in een organisatie
  • werken voor klanten
  • vakken zoals rekenen en taal.

  We bieden ook gastcolleges aan die gegeven worden door je collega’s van Verheij. Dit zijn gastcolleges over bijvoorbeeld veiligheid op de werkvloer en het werken met de nieuwste technologieën.

 • Kan ik al eerder starten met werken?

  Wanneer je toegelaten bent tot de vakschool stellen we samen je eerste werkdag vast. Dit kan bijvoorbeeld al meteen na je examens zijn.

"Geweldig hier, ik vertel het aan iedereen! Direct na mijn examen ben ik gestart bij Verheij, dat scheelde weer een vakantiebaantje zoeken. Ik ben op gesprek gegaan om te kijken wat Verheij te bieden had. Na een uitgebreide rondleiding wist ik het zeker: ik wil door in de aanleg. Uiteindelijk leer ik ook alles van het onderhoud. Hierdoor ben ik straks breed inzetbaar."

Arjo van Dijk Leerling hovenier/stratenmaker
Vakschool Verheij

Hoe ziet het traject eruit

De opleiding Hovenier is een tweejarige BBL-opleiding. Je gaat 1 dag in de week naar school. De overige dagen werk je bij Verheij Integrale groenzorg. De opleiding Hovenier is een geaccrediteerde MBO-opleiding op niveau 2 en 3. Het eerste jaar is een basisjaar en voor iedereen gelijk. Je uitstroom is afhankelijk van je inzet. In het tweede jaar rond je je opleiding af op MBO-niveau 2 of 3.
Vakschool Verheij
Intakegesprek

Intakegesprek

Wil je meer weten? Is het iets voor jou? Plan een gesprek in met Gijs. In dit gesprek worden de toelatingseisen, de opbouw van de opleiding, studentenbegeleiding en jouw wensen besproken. Wil je verder groeien in het groen? Ook dan ben je welkom.

Begeleiding les Vakschool Verhei
Start school (september)

Start school (september)

Wanneer je de opleiding bij Vakschool Verheij volgt heb je twee vaste docenten. Eén docent geeft de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

De andere, je vakdocent, geeft de overige vakken zoals: Tuinaanleg en onderhoud, Plantenkennis, Arbo & Veiligheid, Bodemkunde en Machineonderhoud.

Diplomering Vakschool Verheij
Examinering

Examinering

Heb je portfolio af met alle bewijsmaterialen? Ben je in staat om te laten zien wat je geleerd hebt in de les én in de praktijk? Dan ben je bijna bij je diploma.

Alle kennis en vaardigheden worden getoetst als zogenaamde ‘competenties’. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet en de examens Nederlands en Rekenen hebt behaald mag jij laten zien wat je kunt. Heb je dit gehaald? Dan zorgen wij voor een feestelijke examinering.

0 0