Anders kijken naar insecten en planten

“De Kleurkeur opleiding was pittig, maar ook erg leerzaam”, vindt Verheij-groenvoorziener Martin. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in beesten, maar door Kleurkeur kijk ik nu écht anders naar insecten en planten. Wat wij als onkruid zien, zijn vaak waardplanten voor insecten. In mijn dagelijks werk pas ik de opleiding nu dagelijks toe. Momenteel maaien we bijvoorbeeld gefaseerd, op basis van sinusbeheer. Samen met de opdrachtgever hoop ik in de toekomst steeds meer voor de biodiversiteit en insecten te kunnen betekenen.”

Sleutelrol

Biodiversiteit krijgt steeds concretere vormen in plannen en werkpraktijk. Verheij heeft als groenaannemer een sleutelrol in deze ontwikkeling. De certificering voor Kleurkeur zet de ambitie en daadkracht van Verheij kracht bij.

Kleurkeur biedt vele concrete voordelen voor Verheij en haar opdrachtgevers. Op projecten waar biodiversiteit een speerpunt is, is nu altijd minimaal 1 Kleurkeur-gecertificeerde medewerker aanwezig. Daarnaast dragen ecologische plannen van Verheij altijd het Kleurkeur-keurmerk.