Openheid en speelsheid

Bewoners van het woonzorgpark – die hier begeleid wonen – delen de buitenruimte. In de tuin zijn daarom openheid en speelsheid de uitgangspunten. Door de doorlopende bestrating kan iedereen volop van de tuin genieten. Een geïntegreerde schommel, een trampoline en een voetbalveld zorgen voor het speelse element. De eilanden met zachte vormen en toepasselijke beplanting versterken dit effect.

Speciaal voor cliënten

Verheij benadert een (beleef)tuin altijd vanuit de behoefte van de eindgebruiker. In dit woonzorgpark wonen (jong)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische cliënten. Het is belangrijk dat de tuin voor hen een waardevolle plek is. De bewoners hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de speeltoestellen. Daarnaast is een schuur geplaatst waarin skelters opgeslagen worden en een houthakplaats te vinden is. De tuin faciliteert en stimuleert zo de dagbeleving.

Ook een nieuwe beleeftuin ontwikkelen?

Wilt u ook een nieuwe beleeftuin ontwikkelen bij uw zorginstelling? Wij inspireren u graag met meer ins en outs over dit project. Laat gerust uw gegevens achter.

Jacob Verheij Groenadviseur