25 locaties van de Politie

Verheij verzorgt het groen op vijfentwintig locaties van de Politie Amsterdam. “Tachtig procent van het totale oppervlak dat Verheij voor ons verzorgt, valt onder onze sportlocatie. Het gaat om vijf sportvelden, maar ook tennisbanen. Daarnaast maakt de hondenbrigade, voor de training van de surveillancehonden, gebruik van de grasvelden en het bosplantsoen met daarin aanwezige obstakels voor de honden. Op deze locatie huist ook de manege voor de bereden politie met de daarbij behorende trainingsfaciliteiten. Denk hierbij aan een crossbaan, zandpaddocks, stapmolen en weilanden voor de paarden.”

Deze mooie Belrobotics robotmaaier houden de gazons zonder tussenkomst van een Verheij-medewerker op perfecte kwaliteit.

Afstemming

De honden trainen op verschillende tijden, waardoor Verheij korte lijnen onderhoudt met de Politie over wanneer zij het gras komen maaien. “Maar denk ook aan de hondenexamens. Op die momenten moet het gras aan de eisen voldoen, zodat de honden de opdrachten goed kunnen uitvoeren.” De contractmanager legt uit dat dit veel afstemming vergt. “Door de jaren heen zijn we steeds meer op één lijn gekomen als je het hebt over de wensen van de gebruiker, zoals de hondentrainers, en de mannen van Verheij. Een groot voordeel is dat Verheij werkt met een vaste uitvoerder en steeds dezelfde medewerkers op al onze locaties. Het helpt ontzettend dat elke locatie een bekend persoon ziet die weet waar de heikele punten zijn.”

"Verheij pakt uitdagingen zeer snel op"

De Politie adviseren

“Naast de standaardwerkzaamheden zoals grasmaaien, bemesten en slootkanten schoonmaken, vragen we Verheij ook om ons te adviseren.” De contractmanager denkt hierbij aan een binnentuin aan de Elandsgracht die door de jaren heen is versoberd. “Het is een oudere binnentuin met een mooie vijver, kunstwerken en bomen. We willen het graag mooi opknappen en opfleuren met meer kleur. Ik hoef dat maar één keer te vragen en Verheij gaat daar voortvarend mee aan de slag binnen het door ons aangegeven budget. Zij lossen problemen het liefst zo snel mogelijk op en denken mee in oplossingen. Dat vind ik zeer positief!”

Robots

Vanaf de zomer van 2021 maakt Verheij in het groenonderhoud bij de Politie ook gebruik van robots. Robotmaaiers zorgen 24/7 voor een goed beeld van het gazon op de locaties.