Zelfstandig naar buiten

De beleeftuin is tot stand gekomen door middel van crowdfunding en giften. “Daar zijn we erg dankbaar voor. En we zijn erg tevreden met het eindresultaat. De beleeftuin is heel positief ontvangen. Bewoners kunnen nu zelfstandig naar buiten komen en een rondje lopen en gewoon lekker bezig zijn. Ze kunnen hun plantjes poten, zaadjes planten, ze kunnen bewegen op de beweegtoestellen… dat sluit heel erg aan bij de visie van Present. We zijn er erg blij mee!”

Een beleeftuin activeert echt om mensen naar buiten te krijgen en in beweging te komen. Ik raad het iedereen aan!

Petra van Mourik, welzijsmederwerker Present voor U

Beleeftuinprincipes toegepast in ontwerp

“Na overleg met de klant, kwamen we erachter wat de wens was”, vertelt uitvoerder Martin van Asperen. “Open Vensters wilde een beleeftuin met beleefelementen erin, sportelementen, kleur, de mensen moesten kunnen wandelen en lekker kunnen zitten. Aan de hand daarvan zijn we aan de slag gegaan, volgens ons vaste werkproces. Uiteindelijk is het een schitterend eindresultaat geworden waarin allerlei beleeftuinprincipes zijn verwerkt. Ik ben er gepast trots op!”

Gekozen voor ontwerp

“We hebben gekozen voor Verheij naar aanleiding van de tekening die zij gemaakt hebben”, legt Van Mourik uit. “En ook over het werk dat zij hebben verricht in andere tuinen waren wij zeer te spreken. Vandaar dat zij het mochten uitvoeren.”

Ook een nieuwe beleeftuin ontwikkelen?

Wilt u ook een nieuwe beleeftuin ontwikkelen bij uw zorginstelling? Wij inspireren u graag met meer ins en outs over dit project. Laat gerust uw gegevens achter.

Jacob Verheij Groenadviseur