Waar zou u participatie willen toepassen?

Op verschillende plekken is inzet van participatie een meerwaarde. Wilt u participatie integreren in het groencontract? Of wilt u liever een losse actie als Boomfeestdag of Opschoondag organiseren? Graag komen wij met u in contact.

Marius Verboom Hoofd bedrijfsbureau

De voordelen van participatie

Veel bewoners willen graag zelf buiten de handen uit de mouwen steken, is onze ervaring. Het groen biedt unieke kansen om de buitenruimte netjes, veilig en klimaatadaptief te maken. Bewoners hebben vaak mooie ideeën. Benut u deze kans al?

  • Waardevolle buitenruimte door creatieve ideeën;
  • Sterke buurt door betrokken bewoners en samenbindende projecten;
  • Minder klachten over het groenonderhoud.

Laagdrempelig meedoen

In overleg met bijvoorbeeld de gebieds- of wijkregisseur van een gemeente bepalen we een goede aanpak, zodat bewoners snel en laagdrempelig kunnen participeren. Met eigen omgevingsmanager, website en social media kanalen heeft Kleurrijk Buiten hiervoor alle tools in huis.

De website KleurrijkBuiten.nl is hét informatiecentrum van het concept. Naast informatie, uitleg en kaarten over het werk van Verheij bevat de website ook tips voor bewoners, blogs en inspirerende projecten. De website is per opdrachtgever op maat in te richten, zodat alleen die informatie te zien is die voor uw doelgroep nodig is.

Breed inzetbaar

Het openbaar groen is heel belangrijk voor de beleving van het groen van veel mensen. Kleurrijk Buiten is daarom momenteel heel succesvol bij gemeenten. Maar Kleurrijk Buiten is breder inzetbaar.

Kleurrijk Buiten kan de inzet van vrijwilligers bij het groenonderhoud van uw zorginstelling coördineren. Of we organiseren een les over zwerfafval, waarbij leerlingen zelf op pad kunnen om het (natuurlijk) schoolplein en de omgeving op te schonen. En wat dacht u van het kleurrijker maken van de buurt met de huurders van uw woningbouwvereniging?

Medewerker aan het woord

"Iedereen met een mooi idee om de buitenruimte schoner, groener of kleurrijker te maken is bij ons welkom. Wij zijn de tussenpersoon tussen opdrachtgever en bewoners of vrijwilligers en we nemen het contact en de administratie voor onze rekening. Bewoners hebben zo één aanspreekpunt en weten meteen waar ze aan toe zijn. Ze kunnen snel aan de slag met hun initiatief en daarna genieten van het eindresultaat!"

Gijs Goudswaard Manager Omgeving & Participatie

Acties

Kleurrijk Buiten organiseert voor haar opdrachtgevers de landelijke actiedagen Boomfeestdag, NL Doet, Opschoondag en World Clean-up Day. Ook informatieavonden, gastlessen en excursies kunnen door Kleurrijk Buiten voor elke doelgroep verzorgd worden.