Nieuwe buitenruimte voor woonzorgpark s Heeren Loo (timelapse)

De nieuwe binnentuin bij het woonzorgpark van s Heeren Loo in Kerk-Avezaath is klaar. Verheij Integrale groenzorg leverde in de afgelopen winter een aantal maanden vakwerk om de buitenruimte bij het complex van tuin om te vormen tot waardevolle buitenruimte. Een mooie opdracht, ontwikkeld in bouwteamverband.

Bekijk de voortgang van het project in de onderstaande timelapse (tot het moment dat de beplanting werd ingebracht).

In de tuin zijn openheid en speelsheid de uitgangspunten. Bewoners van het woonzorgpark – die hier begeleid wonen - delen de buitenruimte. “Door de doorlopende bestrating kan iedereen volop van de ruimte genieten”, aldus werkvoorbereider Niels van den Dool. “Een geïntegreerde schommel en trampoline en een voetbalveld zorgen voor het speelse element. De eilanden met zachte vormen en toepasselijke beplanting versterken dit.”

In het woonzorgpark wonen (jong)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische cliënten. “De bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de speeltoestellen”, zegt Van den Dool. “Ook is een schuur geplaatst waar bijvoorbeeld skelters opgeslagen worden en waar ook een bewoner een houthakplaats heeft. Zo kijken we altijd naar manieren waarop de tuin de dagbeleving van bewoners kan faciliteren en stimuleren!”

Door diverse renovaties in het verleden en de sloop van panden had de buitenruimte van ’s Heeren Loo haar locatie in Kerk-Avezaath een nieuwe inrichting nodig. Lees meer over de locatie op de website van ’s Heeren Loo.

Bekijk hieronder de timelapse. TIP: zet de kwaliteitsinstelling op 1080HD. 

 

Geplaatst op 31 maart 2020

Naar volledig nieuwsoverzicht