Kleurrijk groen kroon op metamorfose remise RET

De afgelopen weken is Verheij Integrale groenzorg gestart met de renovatie van het groen bij de remise van RET aan de Kleiweg in Rotterdam. In een aantal maanden tijd zal het terrein verrijkt worden met tientallen bomen en maar liefst 50.000 planten, bloemen en grassen.

Biodiversiteit en historie zijn twee belangrijke uitgangspunten van het tuinontwerp. Zo wordt onder andere een kleurrijke en bloemrijke voortuin gerealiseerd, waar onder andere ook een historische traverse (verbinding) en traversetrein staan. De aanleg van het groen maakt dit terrein leefbaar voor de dichtbebouwde omgeving en draagt in hartje Rotterdam bij aan biodiversiteit met veel kruiden, bomen en vaste planten.

De eerste fase van het project, het grondwerk, is nu in volle gang. In het komende plantseizoen zal het plantwerk worden uitgevoerd.

Nieuwbouw

Het nieuwe gebouw van de RET is in de afgelopen jaren gerealiseerd op de historische locatie. Begonnen als tramfabriek Allan en later als werkplaats van de RET is het kleiwegcomplex door de jaren heen uitgegroeid tot een allegaartje aan werkplaatsen, opstallen, kantoren en loodsen. Op deze locatie is een duurzaam complex met een unieke structuur gerealiseerd. Omwonenden hadden een belangrijke stem in de positionering van de nieuwbouw. Het project werd genomineerd voor de Rotterdamse Architectuurprijs.

Lees meer over het ontwerp en bouwproject. 

Foto’s: Fotostudio Barendrecht en hfb groep 

Geplaatst op 15 september 2020

Naar volledig nieuwsoverzicht