Gratis planten voor blije bewoners Bergen op Zoom

Ook in de regen gaat het werk door! Voor Stadlander plantten medewerkers van Verheij begin juli de tuintjes van de bewoners van de Schimmelpennicklaan in Bergen op Zoom aan.

Eind 2018 werden de woningen opgeleverd, maar vorig jaar nog moest de grond van de voortuinen worden gesaneerd vanwege een lichte vervuiling. Het resultaat: kale, lege tuintjes waar de bewoners niet erg blij mee waren. Verheij bood aan om de de tuintjes van deze bewoners kosteloos van planten te voorzien. Zo gezegd, zo gedaan!

Alle activiteit zorgt er voor dat bewoners die thuis zijn spontaan besluiten mee te helpen. Eén van de buren verwent de harde werkers met koffie. Flos Wiericx woont al sinds het allereerste begin in de straat en is blij met dit initiatief. “Na anderhalf jaar een lege voortuin kan ik niet wachten op weer wat kleur. Zo’n kleurrijk aanzicht geeft toch een heel ander beeld. Hopelijk houdt iedereen zijn of haar tuintje een beetje bij, en anders wil ik de buren daar wel bij helpen. Hartstikke leuk!”

Gebiedsbeheerder Frank Ernest van Stadlander is blij met het resultaat. “Eindelijk”, verzucht hij. “We hadden dit al veel eerder willen doen, maar corona bemoeilijkte alles. Ik vind het ook mooi dat we met dit project de buurt weer wat meer kleur kunnen geven. Maar bovenal zijn we blij dat we onze bewoners weer wat vrolijker kunnen maken hiermee.”

Lees hier meer over de samenwerking tussen Verheij en Stadlander: https://www.verheijbv.nl/projecten/stadlander

Geplaatst op 23 juli 2020

Naar volledig nieuwsoverzicht