Beweging n beleving in dierenpark De Driespan

Sinds 1995 heeft Argos Zorggroep-locatie DrieMaasStede in Schiedam een dierenparkje, ontstaan door een samenwerkingsverband tussen Argos Zorggroep en Ipse de Bruggen, met de mooie naam De Driespan. Voor de bewoners en omwonenden van DrieMaasStede heeft het dierenpark een recreatieve functie.

Nieuwe dierenweide

In opdracht van Argos heeft Verheij Integrale groenzorg het dierenpark geheel gerenoveerd. In het nieuwe dierenpark zijn onder andere konijnen, cavia’s, kippen, geiten, kanaries en vinken te vinden. De verblijven voor de dieren en de werkplaats voor opslag van het tuingereedschap zijn gesponsord door onder andere Ipse de Bruggen en Stichting Schiedam-Vlaardingen. Verheij verzorgde het vernieuwde ontwerp, de coördinatie van het project en de realisatie ervan en sponsorde ook een van de dierenverblijven.

Dagbesteding

Een groep mensen met een verstandelijke beperking verzorgt de dieren als dagbesteding in de buitenlucht. Zij verzorgen, voeren en knuffelen de dieren en maken de hokken schoon. Daarnaast doen ze kleine groenwerkzaamheden zoals harken en vegen.

Op 4 september 2019 werd het vernieuwde park geopend. De bewoners en omwonenden van DrieMaasStede kunnen weer volop van de dieren genieten.

Moestuin en boomgaard

In de buurt van de dierenweide worden in het najaar van 2020 ook een moestuin en boomgaard aangelegd.

 

Wist u dat contact met dieren het dementie- of ziekteproces van bewoners vertraagt? Meer weten over de mogelijkheden bij uw zorginstelling? Neem contact op met onze adviseur Jacob Verheij (j.verheij@verheijbv.nl of 06 - 12 64 65 19).

Geplaatst op 1 september 2020

Naar volledig nieuwsoverzicht