19.000 planten bij ‘duurzaamste supermarkt van Nederland’

Bij de nieuwe winkel van Lidl in Almere Oosterwold heeft Verheij Integrale groenzorg 19.000 (!) stuks nieuwe beplanting aangebracht. Rondom de ‘duurzaamste supermarkt van Nederland’ is een zogeheten Zeropark aangelegd met volop ruimte voor groen.

Op 7 juli werd de unieke nieuwe supermarkt en het park eromheen officieel geopend door leerlingen van ecologische basisschool De Verwondering uit Almere. Zij bedachten ook de naam ‘Zeropark’. In het park zijn onder andere olifantsgras, een pluktuin, vijvers, insectenhotels en een educatieve route te vinden.

100% duurzaam

De 100% duurzame supermarkt is voor groot deel van hout. Voor de aankleding zijn gerecyclede en her te gebruiken materialen gebruikt. Zonnepanelen zorgen voor de stroom, warmtepompen zorgen voor verwarming en verkoeling. Ook de bevoorrading, riolering en koeling wordt energiezuinig opgelost.

Onderhoud

Om de kwaliteit van de buitenruimte bij de druk bezochte locatie in Almere te garanderen, is goed groenonderhoud belangrijk. Daarom is ook het onderhoud van deze locatie in vertrouwde handen bij Verheij - net als de andere locaties van Lidl door heel Nederland.

Geplaatst op 26 juli 2021

Naar volledig nieuwsoverzicht