's Heeren Loo

Voor ’s Heeren Loo renoveerde Verheij Integrale groenzorg in de winter van 2019-2020 de binnentuin van het woonzorgpark in Kerk-Avezaath. Een complete metamorfose van de verouderde buitenruimte tot een open en speels terrein.

Bewoners van het woonzorgpark – die hier begeleid wonen - delen de buitenruimte. In de tuin zijn daarom openheid en speelsheid de uitgangspunten. Door de doorlopende bestrating kan iedereen volop van de tuin genieten. Een geïntegreerde schommel, een trampoline en een voetbalveld zorgen voor het speelse element. De eilanden met zachte vormen en toepasselijke beplanting versterken dit effect.

Verheij benadert een (beleef)tuin altijd vanuit de behoefte van de eindgebruiker. In dit woonzorgpark wonen (jong)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische cliënten. Het is belangrijk dat de tuin voor hen een waardevolle plek is. De bewoners hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de speeltoestellen. Daarnaast is een schuur geplaatst waarin skelters opgeslagen worden en een houthakplaats te vinden is. De tuin faciliteert en stimuleert zo de dagbeleving.

Door diverse renovaties in het verleden en de sloop van panden had de buitenruimte van ’s Heeren Loo haar locatie in Kerk-Avezaath een nieuwe inrichting nodig. Lees meer over de locatie op de website van ’s Heeren Loo.

 

Bekijk hier een timelapse van het project!