Lansingerland

Per 1 januari 2016 is Verheij Integrale groenzorg verantwoordelijk voor al het groen in Berkel en Rodenrijs, onderdeel van de gemeente Lansingerland.

Verheij zorgt in Berkel en Rodenrijs voor het onderhoud van de buitenruimte zoals het maaien van gras, het snoeiwerk aan beplanting, onkruidvrij maken van beplanting en verharding, schoonmaken van de watergangen en het verwijderen van het zwerfvuil.

Verheij was voor de gemeente Lansingerland eind 2015 de beste keus, vertelt ing. Serge Meeuws, projectleider afdeling Beheer & Onderhoud van de gemeente Lansingerland. ”We zochten naar vijf punten met meerwaarde. Bij Verheij is dat bijvoorbeeld communicatie. Korte lijnen, open en transparant. Het bedrijf heeft zelfs een app waarmee je zaken direct op locatie kunt aangeven. Daarin is Verheij duidelijk onderscheidend.”

De gemeente Lansingerland (58.000 inwoners en een van de snelstgroeiende gemeenten van Nederland) in de provincie Zuid-Holland bestaat sinds 2007. De gemeente bestaat uit drie kernen: Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. De naam Lansingerland is gekozen uit een prijsvraag en komt voort uit de naam Lansingh, de waterstaatkundige landscheiding tussen Delfland en Schieland die tussen de dorpen van de B-driehoek door loopt. De keuze van de naam is symbolisch: de naam van de grens die het gebied altijd verdeeld heeft, verenigt nu de drie gemeenten aan weerszijden van de grens.

Leestip: ‘Samen zoeken naar het beste voor gemeente’, uit onze GroenZorg 2016.