Haags Buiten

Verheij Integrale groenzorg verzorgt de aanleg van de groenvoorziening voor het nieuwbouwproject Haags Buiten.

Haags Buiten wordt een duurzame, parkachtige woonwijk, die sterk inzet op groen. Verheij plaatst in elke tuin twee leibomen en een schutting bekleed met hedera. Een mooi begin voor een fijne tuin, die bewoners van de wijk zelf verder naar eigen wens in kunnen richten.

Verheij verzorgt daarnaast ook de aanleg van de groenvoorziening in de wijk zelf. Waterplanten, parkjes en robuuste gemetselde plantenbakken sieren straks de openbare ruimte. Daarnaast wordt Verheij verantwoordelijk voor het onderhoud van dit groen in het komende jaar.

“Het is een mooi en uitdagend project voor ons”, aldus projectleider Marcel Kers van Verheij. “We creëren een groene, waterrijke omgeving met het centrum van Den Haag en het strand van Kijkduin of Scheveningen op steenworp afstand.”

De bouw van de nieuwbouwwijk is momenteel in volle gang. “We verwachten einde van het jaar alle groenvoorzieningen afgerond te hebben”, vertelt Kers. “Het project is verdeeld in drie fasen. Een deel is al afgerond in het voorjaar, een deel ronden we dit najaar af. We plaatsen onder andere zo’n vierhonderd bomen.”