Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Met heet water en hete lucht gaat Verheij Integrale groenzorg het onkruid in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te lijf.

Hendrik-Ido-Ambacht wil een groene en opgeruimde gemeente zijn. Het dorp onder de rook van Rotterdam telt ongeveer 30.000 inwoners. In 2010 is in het zogenaamde beeldkwaliteitsplan vastgelegd aan welke kwaliteit welk groen moet voldoen. Voor het onderhoud van het openbare groen maakt de gemeente prestatieafspraken met de groenaannemers. Voor het onkruidbeheer op de verhardingen met Verheij Integrale groenzorg. De hovenier heeft als opdracht om te zorgen dat de verhardingen er het hele jaar netjes uitzien, volgens de afgesproken beeldkwaliteit B. 

Verheij bestrijdt het onkruid in Hendrik-Ido-Ambacht en verschillende andere Zuid-Hollandse gemeenten met een nieuwe combinatie met heet water van 98 graden, gestookt op biomassa op de bedrijfslocatie in Sliedrecht. De gemeente Hendrik-Ido Ambacht geeft toe dat ze verrast was door de manier waarop Verheij het aanpakt.

“De tank van het wagentje met de regendouche is natuurlijk in een mum van tijd leeg. Hier heeft Verheij echter ook iets op gevonden: er is altijd een reserve beschkbaar in de vorm van een grote tankwagen waarin 30.000 liter warm water van zo’n 85 graden zit. Dat hoeft voor gebruik nog maar een beetje extra opgewarmd te worden tot 98 graden. Daar is over nagedacht. Zeer effectief! Verheij heeft zo een eigen onderscheidende aanpak. Het is een effectieve combinatie van heet water en hete lucht waarbij ze uitstekend inzetten op het handhaven van de vereiste beeldkwaliteit. En dat is wat we als gemeente graag zien!”