Ontwikkel een beleeftuin!

Een bewoner van een zorginstelling komt gemiddeld zes minuten per maand buiten. Het gebrek aan een veilige buitenruimte en tijd is hiervoor vaak de reden. Dit kan anders. Benut het potentieel van uw buitenruimte en ontwikkel een beleeftuin. Passend bij uw bewoners en uitdagend voor uw medewerkers. Zodat naar buiten gaan een feest wordt!

DriemaashavenAug.17ceesvdwal_36

Een beleeftuin prikkelt alle zintuigen, roept herinneringen op. Het is een fijne plek om te verblijven, plezier te hebben en uitgedaagd te worden.

De kwaliteit van leven verbetert door de beleeftuin. Een beleeftuin vertraagt het dementieproces, vergroot de eetlust en vermindert de medicatie.

De tuin functioneert ook als een 'healing environment'. De bewegingstherapie of het gesprek met de psycholoog vindt niet tussen vier witte muren, maar in een groene omgeving. 

De tuin stimuleert ontmoeting, bevordert de rust en verrijkt de dagbesteding (bij bijv. eten, muziek, kunst). 

Voor wie is de beleeftuin?

Een beleeftuin is erg geschikt voor bewoners met dementie, maar ook voor de GGZ en gehandicaptenzorg. De tuin is (vrij) toegankelijk voor bewoners. Ook de activiteitenbegeleider, arts of fysiotherapeut kan buiten met de bewoners aan de slag!

Ontwerp op maat

In een goede beleeftuin is er voor elke ziektefase en groepssamenstelling van uw zorglocatie een onderdeel dat beleving geeft. Dit kan met mooie paden, geurige beplanting en prettige bankjes, maar ook met beleefelementen. Denk aan een beweegtoestel, muziekinstrument, een boter-kaas en eierenspel, een volière, een moestuin, een blotevoetenpad, nestkastje en waterelement. Aan de hand van uw wensen kunt u bijvoorbeeld een snoezeltuin, pluktuin of beweegtuin (of en combinatie daarvan) creëren.

Elke beleeftuin is anders

Elke beleeftuin is anders en elke instelling heeft zijn karakteristieke eigenschappen. Wij helpen u met het maken van het plan, verzorgen de realisatie, en bieden ook advies over een optimaal gebruik van tuin na oplevering. Wilt u meer weten over wat een beleeftuin voor uw instelling kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met onze adviseur Jacob Verheij (0184-430777 of j.verheij@verheijbv.nl).

VerheijFeb2019-ceesvdwal_59 gespiegeld
  • Multi Disciplinair Overleg (MDO) vooraf
  • Passend plan van aanpak en ontwerp
  • Vakkundige realisatie met duurzame materialen
  • Advies over optimaal gebruik tuin in de dagbesteding
bethSan©ceesvdwal.nl_20

Bent u enthousiast geworden over de visie van Verheij op de beleeftuin? Neem contact op met onze commercieel adviseur Jacob Verheij of vraag meer informatie aan.