Uitbreiding elektrisch wagenpark: nieuwe Goupil in Zuidplas

Voor het verzorgen van groenonderhoud in de gemeente Zuidplas heeft Verheij Integrale groenzorg vanaf nu de beschikking over een gloednieuwe 100% elektrische Goupil G4, geleverd door Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit.

Vanaf 1 januari 2017 verzorgt Verheij voor de gemeente Zuidplas het integraal onderhoud van de kernen Nieuwerkerk aand en IJssel en Moerkapelle. Alle werkzaamheden daar worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, conform het innovatieve contract dat Verheij met de gemeente heeft afgesloten. Verheij werkt bijvoorbeeld met accugereedschap en elektrische voertuigen en vermindert daardoor de CO2-uitstoot maximaal. Ook ondersteunt zij 'Duurzaam Zuidplas' en stimuleert het bedrijf initiatiefnemers om duurzaamheid mee te nemen als een doelstelling voor hun initiatief.

Inmiddels beschikt Verheij over het certificaat van de CO2-prestatieladder niveau 5. Door middel van de certificering en het vervolgtraject geeft Verheij Integrale groenzorg invulling aan verantwoord omgaan met grondstoffen, energie en brandstoffen. 

De gemeente Zuidplas is daarom niet het enige project waarbij elektrische auto's en machines rijden. Over de gehele breedte van het wagenpark zijn er telkens duurzame innovaties, die bijdragen aan een milieubewustere bedrijfsvoering. Over het elektrisch wagenpark van Verheij verschijnt in september een uitgebreide reportage in onze relatiekrant en op internet

Geplaatst op 27 juli 2017

Naar volledig nieuwsoverzicht