Staatssecretaris Van Ark op bezoek bij Verheij

Op 16 april kreeg de Kweldamweg in Sliedrecht hoog bezoek: staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) was op werkbezoek en deed Verheij Integrale groenzorg aan. De kersvers gestarte staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid woonde bij Verheij een zogeheten loonwaardemeting bij, in het kader van haar plannen om het voor ondernemers makkelijker te maken mensen met een beperking in dienst nemen en te houden. Om dit thema in de praktijk te zien kwam de staatssecretaris op bezoek bij Verheij.

Staatssecretaris Van Ark maakt zich sterk voor invoering van loondispensatie in de Participatiewet. Daarmee wil de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eraan bijdragen dat op termijn ruim 200.000 mensen met een beperking aan het werk gaan. Eind maart verstuurde zij hierover een brief naar de Tweede Kamer. Nu zijn er meerdere regels voor werkgevers als er mensen bij hen komen werken die door een arbeidsbeperking niet het minimumloon kunnen verdienen. De staatssecretaris wil deze regels versimpelen. Meer hierover is te lezen op https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/tamara-van-ark/nieuws/2018/03/27/mensen-met-arbeidsbeperking-eenvoudiger-aan-werk-helpen

De staatssecretaris was zeer benieuwd naar de ervaringen van Verheij met medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. En na de goed verlopen ontmoeting mocht een groepsfoto natuurlijk niet ontbreken. V.l.n.r. staatssecretaris Tamara van Ark en Verheij’ers Paul Wervenbos, Daniël de Bruin en Arie in ’t Veld.

Geplaatst op 17 april 2018

Naar volledig nieuwsoverzicht