Verheij start groene vakschool

Verheij Integrale groenzorg begint per september 2021 een eigen vakschool. Het groenbedrijf uit Sliedrecht biedt in samenwerking met Lentiz Cursus & Consult een geaccrediteerde BBL-opleiding op MBO niveau 2 en 3 aan met baangarantie.

Op zaterdag 6 februari organiseert Verheij een Open Dag voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de opleiding. Dit zal plaatsvinden conform de RIVM-richtlijnen. Meer informatie over de Open Dag en de opleiding is te vinden op www.vakschoolverheij.nl. Verheij nodigt alle jongeren die nadenken over een groen leer-werktraject uit voor deze vakschool. Ook voor schoolverlaters en jongeren die gestrand zijn in een ander vakgebied is de opleiding geschikt.

Tijdens de 2-jarige opleiding werken de leerlingen 4 dagen mee bij diverse aanleg- en onderhoudsprojecten van Verheij. Daarnaast krijgen ze 1 dag per week (praktijk)lessen van docenten van Lentiz Cursus & Consult op de bedrijfslocatie van Verheij in Sliedrecht. Ook zullen Verheij-medewerkers gastcolleges geven over actuele onderwerpen die spelen op de werkvloer.

“De vakschool wil jongeren de kans bieden om een écht goede praktijkgerichte opleiding te doen in het groen. Daarnaast zorgt de vakschool ervoor dat wij als bedrijf in de toekomst voldoende goed opgeleide vakmannen hebben voor onze mooie groenprojecten”, vertelt financieel directeur Arie in ’t Veld. “Het initiatief voor de vakschool wordt breed gedragen binnen Verheij; veel collega’s zijn enthousiast betrokken. Daarom kunnen we een opleiding aanbieden die optimaal aansluit op de praktijk van elke dag”.

 

Geplaatst op 8 januari 2021

Naar volledig nieuwsoverzicht