Unieke beleeftuin De Reehorst Reeuwijk officieel geopend

Op vrijdag 4 oktober is De Reehorst in Reeuwijk na lange verbouwing en renovatie officieel geopend. Janneke Pillen, directeur van De Reehorst, wijdde samen met collega’s, bewoners, raadsleden en de Stichting Vrienden van de Reehorst een perenboom in het vernieuwde entreegebied in, als symbool voor de samenwerking. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden waren getuige van de feestelijke dag.

Kijktuin, entreetuin en beleeftuin

Verheij Integrale groenzorg legde in de afgelopen anderhalf jaar in fasen de nieuwe buitenruimte bij De Reehorst aan. Een unieke tuin, vertelt projectleider Martin van Asperen. “Het ontwerp integreert de verschillende delen van de tuin rondom het huis, met als doel een unieke dagbeleving voor bewoners, die vaak intensieve zorg nodig hebben, te creëren. De zijtuin is ingericht als smaakvolle kijktuin, de voortuin als toegankelijke entreetuin en de achtertuin als zintuigprikkelende beleeftuin. In de beleeftuin zijn onder andere muziekelementen, waterelementen en beweegelementen te vinden. Daarnaast is er allerlei ruimte voor dagbesteding met kleine groepen, grote groepen en individuen. Deze tuin verhoogt de kwaliteit van leven voor de bewoners van De Reehorst daadwerkelijk.”

Perenboom

Stichting De Vrienden van De Reehorst is nauw betrokken bij De Reehorst en schonk een perenboom, een “symobolisch cadeau”. Dat vertelt Peter Tarnoczy, voorzitter van de stichting. “De boom staat symbool voor de samenwerking. De boom staat symbool voor nieuw leven. Hij is niet alleen mooi om te zien, maar de vruchten zijn straks ook lekker om te eten. Bewoners – er zitten hier nogal wat agrariërs - kunnen peren plukken, rapen en opeten.” De boom past perfect in het entreegebied en onderstreept het doel van de stichting: met geld van donateurs, sponsoren en legaten het verblijf en werken in De Reehorst voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers aangenamer te maken.

In de afgelopen jaren is ook het gebouw van De Reehorst compleet gerenoveerd. Bekijk hier het verslag van de renovatie. In de komende tijd legt Verheij Integrale groenzorg de laatste hand aan de gerenoveerde tuin.

 

Bekijk hier meer informatie en foto's over ontwerp, aanleg en resultaat van de beleeftuin

Geplaatst op 10 oktober 2019

Naar volledig nieuwsoverzicht