Bewoners zetten zich in voor behoud vlinders

In de gemeente Stichtse Vecht zijn bewoners druk bezig om in wijkpark Maarssenbroek de leefomgeving van vlinders te verbeteren.

In de week dat de NOS bericht dat de vlinderpopulatie afneemt, zijn een aantal bewoners uit Maarssenbroek druk bezig in het park om een vlinderoase aan te leggen. In de vorm van een hoefijzer zijn diverse vlinderstruiken neergezet, waarmee in de beschutting van deze struiken een prettige leefomgeving voor vlinders is gecreëerd. Daarbinnen zijn in een halfronde cirkel verschillende bessenplanten neergezet. Met de bessenstruiken wordt de leefomgeving van insecten en vogels een stuk aangenamer gemaakt. Daarnaast geven zowel de vlinder- als de bessenstruiken veel kleur en fleur aan de omgeving.

Manager Omgeving & Participatie Cees Lock: "Kleurrijk Buiten en de gemeente Stichtse Vecht waarderen de inzet van bewoners en ondersteunen graag zulke mooie intiatieven gericht op de biodiversiteit. Heeft u ook een idee om uw omgeving te vergroenen, meer kleur te geven of aantrekkelijker te maken voor vlinders en insecten? Neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl!"

 

Geplaatst op 2 april 2019

Naar volledig nieuwsoverzicht