GroenEffect van start, met founding partner Verheij

Verheij heeft zich, als een van de founding partners, verbonden aan het nieuwe initiatief GroenEffect. Dit initiatief werkt aan het stimuleren van groenaanleg, met het doel de gezondheid van gebruikers te verbeteren, in de werk-, leer-, leef- en zorgomgeving.

GroenEffect wil de kansen van groen in de openbare ruimte in kaart brengen. Aan de hand van geslaagde (en minder geslaagde) projecten toont GroenEffect hoe ook u dit groen kunt toepassen, telkens op basis van wetenschappelijke onderzoeken die het positieve effect van groen bevestigen. GroenEffect richt zich op vier domeinen openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg.

GroenEffect organiseert elk kwartaal het EffectGesprek, een bijeenkomst waarin een fundamentele belemmering op gebied vangroen aan de kaak wordt gesteld en waarop gezamenlijk een antwoord geformuleerd. Tijdens het EffectGesprek staat een van de domeinen in de schijnwerpers. Daarnaast brengt GroenEffect elke maand een analyse uit van een project in één van de vier domeinen. 

Kijk voor meer informatie over GroenEffect op http://www.groeneffect.nl/p/over-ons

Het positief effect van groen

Wilco Boender, commercieel directeur van Verheij vindt het aansluiten bij GroenEffect een mooie stap richting de toekomst. "Als professioneel groenvoorzieningsbedrijf komen wij dagelijks in aanraking met groen. Het meest blij zijn we als we zien dat klanten het positieve effect van groen bij hun locatie ontdekken en daarin investeren. Bijvoorbeeld als een zorginstelling voor haar cliënten een beleeftuin aanlegt, of als een onderwijsinstelling het schoolplein groener maakt. Maar ook als we samen met bewoners in een gemeente een buurt mogen vergroenen of voor een gerenommeerd miljoenenbedrijf de buitenruimte duurzaam maken. We willen deze ontwikkeling graag stimuleren. Daarom zijn we blij dat we ons kunnen aansluiten bij GroenEffect, die onze visie deelt."

Groen in de buitenruimte heeft wel degelijk effect op het welzijn van de mensen die zich daarin begeven", vindt Boender. "Graag willen we in de toekomst zorgen voor duurzame en groene buitenruimtes in alle sectoren waarin we werken. Door GroenEffect willen wij leren van andere bedrijven, maar ook onze ervaringen met andere bedrijven delen. Zo kunnen we samen, als groene sector, de buitenruimtes in Nederland toekomstbestendig maken en zeer veel mensen laten genieten van het groen in hun omgeving".

 

Geplaatst op 5 maart 2018

Naar volledig nieuwsoverzicht