Doener Donderdag 16: Jan Willem Muilwijk

Dagelijks rijdt Jan Willem Muilwijk (25) vanuit het Zeeuwse Oosterland heen en weer naar Bergen op Zoom. Komend najaar is hij namelijk, als voorman aanleg van Verheij, met zijn ploeg te vinden bij een nieuw aanlegproject van Verheij in de Brabantse Stad.

Sinds zijn komst bij Verheij, zo’n zes jaar geleden, heeft Jan Willem altijd gewerkt in de aanleg. “De aanleg is heel divers. Dat maakt het voor mij leuk. Als voorman aanleg ben je bij Verheij niet alleen maar aan het straten. Zeker niet! De aanlegprojecten van Verheij zijn juist totaal anders. We zijn bijvoorbeeld bezig met mooie schoolpleinen, beleeftuinen bij zorginstellingen of een buitenterrein bij een kinderverblijf.”

“Het leuke van dit werk is dat je ook intensief contact hebt met allerlei mensen hebt. Zo heb ik vorig jaar in Schiedam het groen in een complete wijk gerenoveerd. Hier zat een compleet park en kunstgrasveld bij, maar ook 50 achtertuinen van bewoners. Op een gegeven moment wisten ze al dat we kwamen en konden we elke dag wel 7 keer koffiedrinken als we wilden! Ik heb ook een jaar in Krimpen aan den IJssel gewerkt. We renoveerden daar tuinen, brandgangen, rioleringen. Ook daar ga je zo langzamerhand alle bewoners kennen.”

Als voorman aanleg heb je bij Verheij veel verantwoordelijkheid. “Je komt op locatie en moet dan van niets iets gaan maken. Jij moet het inzicht hebben dat het project op de juiste manier aangepakt wordt en houdt in de gaten of alles goed loopt. Je moet daarnaast goed kunnen afstemmen met de klant en je doet de administratie. Een aanlegklus is ook echt veel denkwerk!”

Verheij faciliteert zijn medewerkers uitstekend om het werk te kunnen doen, vindt Jan Willem. “Je krijgt goed materiaal mee, ze hebben alles of kunnen dat aanschaffen. Er staat een goede technische dienst voor je klaar, dus kapot materiaal is binnen no time gemaakt. Daarnaast biedt Verheij je de kans om door te groeien. Zodoende sta ik nu waar ik sta, en wie weet volgt er in de toekomst nog wel meer”.

“De sfeer bij de aanleg van Verheij is erg goed. Als je sterk in je schoenen staat en ook wel tegen een grapje kunt, ga je bij Verheij een gouden tijd tegemoet!”

Geplaatst op 20 december 2018

Naar alle blogs